Gå til hovedindhold

low carb-calzone

Fastfood med god samvittighed

Opskrift på low carb-calzone

Frokostret til 2 personer

400 g blomkål
60 g æg
50 g revet mozzarella (16 %)
2 g salt
2 g frisk oregano
2 g peber
5 g olivenolie

Tomatsauce
150 g cherrytomater
15 g soltørret tomat
2 g paprika
2 g salt
2 g frisk basilikum
5 g hvidløg
1 dl vand

Fyld
50 g revet mozzarella (16 %)
40 g kalkunpålæg
30 g revet parmesan (+32)
2 g frisk oregano

Prøv også: ”Pizza” med parmaskinke, hytteost og spinat

Fremgangsmåde - low carb-calzone

Varm ovnen op til 100° og læg bagepapir på en bageplade.

Snit blomkålen helt fint i en foodprocessor. Det kaldes nu ”blomkålsris”. Spred blomkålsrisene ud på bagepapiret og sæt pladen i ovnen i 5-10 min. Blomkålen må ikke tage farve. Læg derpå blomkålsrisene i et viskestykke og pres al saften ud. Det er vigtigt, at risene er så tørre som muligt.

Rør blomkålsrisene sammen med æg, mozzarella, oregano, salt og peber.

Læg bagepapir på en bageplade og smør det med lidt olivenolie. Bred blomkålsmassen ud på bagepapiret i et ca. 1 cm tykt rektangel. Sæt bagepladen med ”blomkålsdejen” i ovnen i 10 min.

Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen til en flydende masse. Spred tomatsaucen ud over det meste af dejen.

Drys halvdelen af mozzarellaen på midten af dejen. Læg herefter kalkunpålæg på og derpå den resterende mozzarella. Løft siderne op med en paletkniv e.l. og fold dejen sammen over fyldet til en calzone.

Fold enderne sammen og strø parmesan og oregano over calzonen.

Bag calzonen i 12 min. ved 200°.

Servér den sammen med lidt tomatsauce.

Kcal pr. person: 352

Fedt: 46 %

Protein: 35 %

Kulhydrat: 19 %

Prøv også: Low carb pizza
 

Find masser af gode produkter til LCHF-kosten HER >>

Få 1 måneds gratis adgang til massevis af blade

Artiklen indeholder affiliate links