Gå til hovedindhold

Marianne har tabt 32 kilo

Marianne Møller Jeppesen fra Ringkøbing har tabt sig 32 kilo på at lægge kosten om efter Familie Journals Lavkarbo-opskrifter.

Marianne Møller Jeppesen fra Ringkøbing har tabt sig 32 kilo på at lægge kosten om efter Familie Journals Lavkarbo-opskrifter (Lavkarbo og LCHF står for det samme).

I august 2012 flyttede Mariannes to store børn hjemmefra og ind til storbyen for at studere, og så var det, der skulle ske noget nyt, syntes hun.

– Jeg var begyndt at samle på opskrifterne på Lavkarbo-maden fra Familie Journal, så jeg havde noget at starte med, når jeg skulle lave om på min mad. Den dag kom, da børnene flyttede hjemmefra. Jeg orkede ikke at lave én slags mad til børnene og Lause og en anden slags mad til mig, så nu skulle det være. Jeg var 46 år og vidste med mig selv, at hvis ikke jeg gjorde noget nu, så ville jeg bare få den ene livsstilssygdom efter den anden, og det ville jeg simpelthen ikke leve med.

Da jeg begyndte i september 2012, var min vægt oppe på 110 kilo, og mit ene knæ gjorde ondt. Både min mor og mormor har været overvægtige, og begge to fik slidgigt i knæene. Det havde jeg også fået, og jeg blev indstillet til operation. Jeg vidste bare, at lægerne ville sige, at jeg skulle tabe mig, så jeg besluttede at gå i gang, inden de kunne nå at sige noget.

Ny energi med LCHF

– Da jeg fik opereret mit venstre knæ i oktober 2012, havde jeg tabt mig seks kilo alene på kostomlægningen. Bagefter kom jeg på et knæhold og genoptræning, og efter det fik jeg virkelig blod på tanden.

Alle Mariannes bekymringer om, hvorvidt ægtemanden nok ikke brød sig om ”slankemad”, var helt spildte. Faktisk mente Lause, at de aldrig havde spist så godt, som de gjorde nu, for der findes nok ikke den mand, der kan modstå flødesovs, bacon og kød og proteiner i store mængder – og Marianne selv var også rigtig glad for sin nye kost.

– Jeg spiser jo godt, og jeg savner ikke sukker eller brød og pasta. Før jeg begyndte at spise på den nye måde, havde jeg haft nervøs tyktarm og problemer med maven. Efter at jeg stoppede med at spise brød, pasta, ris og kartofler og dermed ikke længere får mel og gluten, har jeg overhovedet ikke haft problemer med maven – og samtidig har jeg fået en masse ny energi.

Bidt af motion

Lause er også rigtig glad for, at Marianne er blevet så energisk, for så kan han jo lettere lokke hende med ud på cykel. Det er ikke uden grund, at Lause er kåret som værende ”byens bedste ben” i Ringkøbing. Når han ikke passer sit arbejde som tømrer, cykler han – og nu ville Marianne gerne med på tur.

– Jeg har også cyklet før, jeg begyndte på kostomlægningen, men jeg har aldrig haft så meget energi som nu. Lige efter operationen var jeg jo til genoptræning, og så fortsatte jeg med vandaerobic, fordi det er god motion for leddene. Samtidig er jeg også begyndt at løbe, og jeg går næsten altid med min skridttæller, for jeg er faktisk blevet temmelig bidt af al den motion.

Den nye kost og motionen har betydet, at Marianne har tabt sig 32 kilo siden september 2012. Da hun passerede de første 30 kilo, forærede hun sig selv en ring med en ganske særlig inskription: ”I am willing to change – I am changing”. Hurtigt oversat: Jeg er parat til at ændre mig – jeg er i gang. Og det må man sige, Marianne er, for hun er ikke færdig endnu.

Ændret sin levemåde

– Jeg vil gerne tabe mig 40 kilo i alt, eller komme ned på en BMI på 25. Jeg har før tabt mig en hel masse kilo og også taget dem alle sammen på igen, netop fordi det var kure, som jeg fulgte og så stoppede, når jeg havde nået målet. Som barn var jeg slank, faktisk lige indtil jeg begyndte at gå i gymnasiet og sad stille og læste i stedet for at dyrke motion.

Det var dengang, min overvægt begyndte, og da jeg så fik børnene, blev de ekstra kilo også bare hængende. Jeg har et stillesiddende job som ordreassistent hos Ringkøbing Skilte og dyrkede ikke nok motion i fritiden, og så hjælper det ikke at gå på slankekur – så handler det i stedet for om at ændre på både sig selv og måden at leve på.