Gå til hovedindhold

Marinerede kyllingevinger

Lækre og sprøde kyllingevinger marineret med chili, hvidløg og ingefær, vendt i mandler eller flæskesvær.

Opskrift på marinerede kyllingevinger

Lækre og sprøde kyllingevinger marineret med chili, hvidløg og ingefær, vendt i mandler eller flæskesvær. 

Opskriften er bereget til 4 personer, når der er tilbehør til

Ingredienser - Marinerede kyllingevinger

1 kg kyllingevinger

1 tsk. smør til bagepladen

Kogelage:

3 liter vand

2 tsk. salt

½ dl sojasauce eller tamari (glutenfri soya) 

2 spsk. Sukrin Gold

3 spsk. balsamicoeddike

3 tykke skiver frisk ingefær

1 tsk. friskkværnet peber

Marinade:

2 fed hvidløg

½ dl olivenolie

1 tsk. chilipasta

1 tsk. fint salt

½ tsk. friskkværnet peber

2 tsk. paprika

½ dl hakkede mandler eller flæskesvær i stedet for rasp. 

Fremgangsmåde - Marinerede kyllingevinger

Kogelage: Sæt alle ingredienser til lagen over i en rummelig gryde. Lad lagen koge i 5 min. Tilsæt kyllingevingerne og bring gryden i kog igen. Lad vingerne simre i 25 min. Tag dem op og læg dem på en rist med det samme, så de kan tørre. Det er nødvendigt, hvis de skal kunne blive sprøde.

Marinade: Riv hvidløgsfeddene fint og bland dem med resten af ingredienserne med undtagelse af mandlerne eller flæskesværene. Når vingene har tørret et kvarters tid, vendes de grundigt i marinaden. Tilsæt mandler eller flæskesvær og vend vingerne igen.

Bruning: Smør en bageplade med lidt smør og fordel vingestykkerne, så de ikke rører hinanden. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° (ikke varmluft) i ca. 20 min., eller til du synes, de er færdige. Vend dem en gang eller to undervejs for at få dem lige brune og sprøde på begge sider.

Hvis dine kyllingevinger er hele – altså stadig har den yderste vingespids – skal de deles i tre, og det yderste led skal kasseres. I opskriften her forkoges vingerne, og det betyder, at de bare skal brunes af i ovnen til sidst, så du kan tage dem ud lige præcis, når du synes, de er gyldne nok.

TIP Det er mængden af chilipasta, der bestemmer, hvor stærkt dine kyllingevinger smager. Opskriften her giver en semi-stærk smag, men du kan bruge både to og tre teskefulde chilipasta, hvis du ønsker mere styrke.

I Lone Landmands originale opskrift er der anvendt rørsukker i stedet for Sukrin Gold og rasp i stedet for mandler/flæskesvær.