Gå til hovedindhold

Marinerede sild

Klassiske marinerede sild med lauerbærblade, allehånde og sødemiddel i stedet for sukker.
Klassiske marinerede sild med lauerbærblade, allehånde og sødemiddel i stedet for sukker.
Marinerede sild til ca. 10-12 personer
 

Ingredienser - Marinerede sild

8 saltede sildefileter

Marinade:

3 dl eddike

½ dl vineddike

1½ dl vand

Ca. 200 g sukrin

2 laurbærblade

5 hele allehånde

10 sorte peberkorn

3 hele nelliker

Pynt:

1-2 rødløg

Fremgangsmåde - Marinerede sild

Udvand sildefileterne ca. 12 timer i rigelig koldt vand. Kog eddike, vineddike, sukrin og laurbærblade sammen og afkøl det.

Knus de hele krydderier og tilsæt dem.

Lad lagen blive helt kold.

Smag til med sukrin.

Træk skindet af fileterne ved først at løsne fra den brede ende og trække ned mod halen.

Lad fileterne være hele eller skær dem i bidder og læg dem i et glas.

Hæld den kolde marinade over.

Server med grofthakkede rødløg.

Sildene kan holde sig på køl i 3-4 uger.

PRØV OGSÅ: 

Sennepssild

Karrysild