Gå til hovedindhold

Nødder - Din lille nøddeguide på LCHF

Nødder er et praktisk mellemmåltid at have med på farten og smager dejligt i salater og råkost.

Nødder er et praktisk mellemmåltid at have med på farten og smager dejligt i salater og råkost.

Desuden viser undersøgelser, at mennesker, der spiser nødder flere gange om ugen, har mindre risiko for hjerte-kar-sygdomme. Variér gerne dit indtag af nødder, så du får alle de sundhedsmæssige fordele fra de forskellige typer.

Læs også: Hold dig sund med nødder

Pistacienødder har et højt indhold af fibre og proteiner og mætter derfor godt. De har et højt indhold af kalium, der blandt andet har afgørende betydning for muskel- og nervecellernes funktion og er med til at regulere hjerterytmen og blodtrykket. De indeholder 566 kalorier og 20 g protein pr. 100 g.

Valnødder er en god kilde til de essentielle omega-3-fedtsyrer, som vi også finder i fede fisk. De indeholder 678 kalorier og 14 g protein pr. 100 g.

Mandler er fyldt med mættende fibre samt E-vitamin, der styrker immunforsvaret. Undersøgelser viser, at mandler kan fremme et vægttab. De indeholder 527 kalorier og 20 g protein pr. 100 g.

Læs også: 30 mandler holder vægten nede

Hasselnødder indeholder masser af folinsyre, der beskytter ufødte børn mod misdannelser. Så er du gravid, er hasselnødder et godt valg. De indeholder 598 kalorier og 15 g protein pr. 100.

Cashewnødder er rige på zink, der både har betydning for vores hud og hår. De indeholder 599 kalorier og 15 g protein pr. 100.

Læs også: Sunde kerner og nødder til din LCHF-kost
 

Artiklen indeholder affiliatelinks