Gå til hovedindhold

Påskeæg med hjemmelavet marcipan

Forkæl din søde tand og dine påskegæster med et skønt marcipanæg overtrukket med chokolade.

Forkæl din søde tand og dine påskegæster med et skønt marcipanæg overtrukket med chokolade.

Ingredienser - marcipanæg

(12 små påskeæg)
200 g mandelmel
2 spsk. Sukrin Melis
1 tsk. mandelessens (kan udelades)
1 æggehvide

Overtræk:
100-150 g mørk chokolade
1 tsk. kokosolie

 

Fremgangsmåde - marcipanæg

Bland mandelmelet med Sukrin Melis og mandelessens og saml dejen med æggehviden, til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den, så du har en fast, men let fedtet marcipandej.

Form til små påskeæg. Hvis du har tid, kan du sætte marcipanæggene i køleskabet, inden du overtrækker dem med chokolade. Det gør dem nemmere at håndtere.

Prøv også: Sunde superkugler

Sådan laver du overtræk:
Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad sammen med kokosolien. Dyp marcipanæggene heri ved hjælp af to gafler. Læg dem på et fad med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet.

Variant: Lakridsmarcipan
Som grundopskriften, men tilføj 1-2 spsk. rålakridspulver. Ælt lakridspulveret ind i marcipanen. Overtræk til sidst med chokolade og drys med lidt lakridspulver.

Prøv også: Hjemmelavet hjerte-chokolader

Artiklen indeholder affiliate links

Påskefrokost

Smilende æg med rogn

Påskesild med dild

Rugbrød med roastbeef og rygeost

Ørred med æg og asparges

Karrysild

Stegte sild i eddike

Påskekoketter

Påskeæg med hjemmelavet marcipan