Gå til hovedindhold

Peanutbutter-chokolade-kopkager

Peanutbutter er genialt til dig, der er på LCHF!

Denne opskrift på peanutbutter-chokolade-kopkager er en lækker LCHF-dessert uden sukker, men med fedt og protein. Velbekomme!

Selvom peanutbutter sandsynligvis har den største fanskare i USA, så er den altså også ved at vinde indpas herhjemme. Peanutbutter er nemlig genialt til dig, der er på LCHF - masser af fedt og protein, men intet sukker!

Opskriften er inspireret af bloggen All Day I Dream About Food, og du kan se originalen lige her.

Vær opmærksom på, at denne LCHF-dessert er temmelig tung. Brug derfor små koppper eller lignende, når du laver dine kopkager. Du kan også vælge at servere dem som en lille LCHF-petit four, sammen med andre små desserter smiley

Prøv også at lave din egen LCHF-snickers

Opskrift på peanutbutter-chokolade-kopkager

I denne opskrift er der nok til ca. 6 kopper (alt efter størrelsen).

Ingredienser

75 gram peanutbutter

55 gram smør

110 gram mandelmel

15 gram Stevia (eller dit foretrukne sødemiddel, svarende til 75 gram sukker)

2 tsk. bagepulver

2 store æg

2 tsk. vanille ekstrakt

0,6 dl. vand

50 gram sukkerfri, mørk chokolade

Fremgangsmåde

Smelt smør og peanutbutter sammen i en skål i mikrobølgeovnen.

Pisk mandelmel, sødemiddel og bagepulver i en større skål. Rør æg, vanille ekstrakt, vand og din smør-peanutbutter-blanding i, indtil det er godt rørt sammen. Hak chokoladen i flager, og rør i.

Fordel massen i kopperne, og giv det 1 minut i mikrobølgeovnen, indtil det er lidt hævet.

Pynt med flødeskum og chokoladeflager. Servér varm.

Prøv en anden lækker LCHF-dessert: chokolademousse

Hjemmelavet LCHF-proteinbar til at tage med på farten eller servere for gæsterne

Artiklen indeholder affiliatelinks.