Gå til hovedindhold

Ribbenssteg med rødkål

Ribbenssteg på tallerken
Klassisk ribbenssteg med rødkål i LCHF udgave.

Ribbenssteg med rødkål

Klassisk ribbenssteg med rødkål i LCHF udgave. Opskriften er til 4 personer. 

Ingredienser 

1 kg ribbenssteg

1 spsk. salt

1 agurk

5 spsk. Sukrin

2 dl eddike

1 rød chili

1 tsk. salt

1 knsp. peber

3 dl cremefraiche

½ dl appelsinsaft

75 g brombær (optøet)

600 g rødkål

50 g solsikkekerner

50 g mandelsplitter

Alternativ til ribbenssteg: Flæskesteg med pære og tranebær

Fremgangsmåde 

Rids sværen helt igennem, gnid med salt og sæt den i en bradepande.

Steg stegen midt i ovnen ved 200º i 80 min., de sidste 5 min. på grill, så sværen bliver sprød.

Snit agurken i tynde strimler og chilien i tynde ringe.

Pisk Sukrin, salt og peber ud i eddiken og hæld eddiken over agurk og chili.

Pisk cremefraichen med appelsinsaft, mos brombærrene og vend dem i.

Snit rødkålen fint og vend den i sammen med solsikkekerner og mandler.

PRØV OGSÅ: Andebryst med rodfrugter

Læs mere om