Gå til hovedindhold

Rodfrugtchips med aioli

Chipsene her er gode som en snack eller en lille appetizer til en velkomstdrink.

Opskrift på rodfrugtchips med aioli

Chipsene her er gode som en snack eller en lille appetizer til en velkomstdrink.

Ingredienser - Rodfrugtchips med aioli

Aioli:

1 pasteuriseret æg

½ tsk. salt

1 tsk. citronsaft

1 fed hakket hvidløg

2 dl koldpresset rapsolie

Chips:

100 g rødbede

100 g pastinak

100 g gulerod

1 l rapsolie til stegning

½ tsk. fint salt

½ tsk. paprika

Fremgangsmåde - Rodfrugtchips med aioli

Blend ægget med salt, citronsaft og hvidløg. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, og stil den koldt.

Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde skiver. Varm olien op, til den syder om spidsen af en tandstikker og steg rodfrugtskiverne i olie lidt ad gangen, til de er sprøde.

Lad chipsene dryppe af på køkkenrulle og drys med salt og paprika.

Server chipsene lune med den kolde aioli (også kaldet hvidløgsmayonnaise).

Læs mere om