Rodfrugtchips med aioli
Opskrift på rodfrugtchips med aioli
Chipsene her er gode som en snack eller en lille appetizer til en velkomstdrink.
Ingredienser - Rodfrugtchips med aioli
Aioli:
1 pasteuriseret æg
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft
1 fed hakket hvidløg
2 dl koldpresset rapsolie
Chips:
100 g rødbede
100 g pastinak
100 g gulerod
1 l rapsolie til stegning
½ tsk. fint salt
½ tsk. paprika
Fremgangsmåde - Rodfrugtchips med aioli
Blend ægget med salt, citronsaft og hvidløg. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, og stil den koldt.
Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde skiver. Varm olien op, til den syder om spidsen af en tandstikker og steg rodfrugtskiverne i olie lidt ad gangen, til de er sprøde.
Lad chipsene dryppe af på køkkenrulle og drys med salt og paprika.
Server chipsene lune med den kolde aioli (også kaldet hvidløgsmayonnaise).