Gå til hovedindhold

Samosa med oksekød og ærter

Kæmpe samosa med krydret oksekød og grønt - god til sommerens picnic- og strandture.

Kæmpe samosa med krydret oksekød og grønt - god til sommerens picnic- og strandture.

Ingredienser - Samosa med oksekød og ærter

(2 pers.)
100 g blomkål
250 g hakket oksekød
½ hakket løg
1 fed hakket hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
1 rød finthakket chili
1 tsk. spidskommen
100 g ærter
Salt og peber
140 g revet mozzarella
1 æg
5 spsk. pofiber
Æg til pensling

Prøv også: Sprød wrap med oksekød og grønt

Fremgangsmåde - Samosa med oksekød og ærter

Del blomkålen i små buketter og blanchér dem let.

Brun kødet med løg og hvidløg i olien. Tilsæt gurkemeje, chili og spidskommen.

Tilsæt blomkål og ærter og smag massen til med salt og peber.

Smelt osten ved svag varme i en gryde med slip let-belægning. Tag gryden af varmen, rør æg og pofiber i og saml dejen til en blød bold.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir i en 2 mm tyk cirkel. Læg fyldet på midten af dejpladen, fold den sammen og klem kanterne til.

Pensl samosaen, bag den ved 200˚ i 20 min. og servér med grøn salat.

Prøv også: Fladbrød med skinke