Gå til hovedindhold

Sennepssild

Opskrift på svenske sennepssild - perfekte til julefrokostbordet
Opskrift på svenske sennepssild - perfekte til julefrokostbordet
Ca. sild til 6-8 personer
 

Ingredienser - Sennepssild

4 gammeldags, marinerede sildefileter

Sauce:

½ spsk. grov dijonsennep (find den variant med mindst kulhydrater)

½ spsk. sød sennep (find den variant med mindst kulhydrater)

1 tsk. sukrin

½ spsk. vineddike

3 spsk. olie

1 dl cremefraiche 18- eller 38 procent

Pynt:

1 rødløg

1 syltet agurk el. 2 strimler asie

Hakket kryddergrønt

 

Fremgangsmåde - Sennepssild

Skær sildefileterne i 2 cm brede stykker og læg dem på et fad.

Bland sennep, sukker og vineddike.

Pisk olien i en fin stråle og vend cremefraichen i.

Hæld saucen over sildene.

Pynt med rødløg og agurk og klip kryddergrønt over.

Server sildene med et god Low carb eller Stenalderbrød. Prøv for eksempel det her lækre Stenalderbrød med middelhavskrydderi

Sild hører til på julebordet, ikke mindst de hjemmemarinerede, der kan holde sig i glas med låg godt og vel et par uger på køl. Sennepssild og karrysildesalat er mere sårbare og kan stå en uges tid i køleskabet uden pynt.

PRØV OGSÅ: 

Karrysild

Marinerede sild

Læs mere om