Gå til hovedindhold

Spinatsalat med forårsløg og peanutdressing

Denne dressing giver meget smag og vil være et lækkert indslag – også sammen med andre salattyper. En opskrift vil du vende tilbage til gang på gang.

Opskrift på spinatsalat med forårsløg og peanutdressing

Her i det tidlige forår kan det være vanskeligt at få spændende salattyper til salatskålen. Det første, der dukker op, er de spæde spinatblade. Har du drivhus, kan du så dem og hurtigt derefter høste dem selv. Men i supermarkedernes grøntafdelinger er poser med spinatblade næsten altid at finde, så uanset årstid er spinatsalat en mulighed. Dressingen giver meget smag og vil være et lækkert indslag – også sammen med andre salattyper. Sådan en opskrift vil du vende tilbage til gang på gang.

Salat til 4 personer

Prøv også vores opskrift på lakselasagne med spinat

Ingredienser - Spinatsalat med forårsløg og peanutdressing

Salat

200 g friske, spæde spinatblade

1 bundt forårsløg

½ spsk. jomfruolivenolie

¼ tsk. fint salt

45 g pinjekerner

Peanutdressing

4 spsk. sojasauce eller tamari (tamari er glutenfri soya)

2 spsk. peanutbutter

1 spsk. agavesirup eller yaconsirup

2 tsk. hvidvinseddike

1 fintrevet fed hvidløg

2 tsk. sesamolie

1 tsk. chilisauce (vælg en variant uden sukker eller lav din egen med olie, lidt agavesirup og chiliflager)

¼ tsk. friskkværnet peber

Fremgangsmåde -- Spinatsalat med forårsløg og peanutdressing

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og lad den trække 1 time i køleskab.

Hæld den gennem en si, og så er den klar.

Skyl spinatbladene grundigt, slyng dem tørre og læg dem i en stor salatskål.

Snit forårsløgene i tynde skiver og vend dem i spinatbladene.

Varm olien på en pande, tilsæt salt og pinjekerner og rist kernerne under omrøring, til de er gyldne.

Læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.

Fordel dressingen over salatbladene og drys med pinjekerner til sidst – så er din spændende spinatsalat klar til servering.

 

Artiklen indeholder affiliatelinks.