Gå til hovedindhold

Spinattærte med feta

Forestil dig en lun sommeraften i gode venners selskab, denne skønne tærte og et godt glas hvidvin.

Opskrift på spinattærte med feta

Forestil dig en lun sommeraften i gode venners selskab, denne skønne tærte og et godt glas hvidvin. 

(4 store stykker)

Ingredienser - Spinattærte med feta

100 g blødt smør
½ dl pofiber
1½ dl mandelmel
1½ spsk fiberhusk
½ tsk salt
2 æg

Fyld
3 æg
2 dl cremefraiche (eller piskefløde)
150 g smuldret feta
salt og peber efter smag
150 g hakket, frisk spinat

Fremgangsmåde - Spinattærte med Feta

Tænd for ovnen på 215 grader. Bland smør, pofiber, mandelmel, fiberhusk og salt godt. Rør æggene i og arbejd det sammen til en smidig dej. Tryk dejen ud i en tærteform, cirka 20 cm i diameter, og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Pisk æggene til fyldet grundigt. Bland cremefraiche, feta, salt og peber i æggemassen og rør til sidst spinaten i.

Forbag tærtebunden i ovnen i 5 minutter. Fordel fyldet på den forbagte bund og bag tærten i yderligere 20 minutter.

TIP
Hvis du gerne vil have en grovere tærtebund, kan du tilsætte ½ dl fibrex-flager. Du kan også give tærten lidt sesamsmag ved at røre ½ dl sesamfrø i dejen. Prøv også med andre slags fyld. Erstat fx fetaen med 2 dl revet ost og byt spinaten ud med en anden grøntsag eller stegte kyllingestykker.

 

Opskriften er fra bogen Brød af Mariann Andersson.

Fra forlaget Lindhardt og Ringhof