Gå til hovedindhold

Tærte med bacon og tomat

Super lækker tærte med bacon, tomat og enten gedeost eller feta

Opskrift på tærte med bacon og tomat

(3 pers.)

55 g rugmel
60 g koldt smør
15 g Fiberhusk
½ tsk. salt
1 æg
200 g baconi skiver
250 g cherry­tomater
250 g cremefraiche 18%
2 æg
100 g frisk gedeost(eller cremet feta)
½ tsk. peber
1 tsk. hkt. timian

 

PRØV OGSÅ: LCHF: Spinattærte med feta

 

Fremgangsmåde til tærte med bacon og tomat

Hak mel og smør til en grynet masse, tilsæt Fiberhusk og salt og saml dejen med ægget. Rul dejen ud og beklæd en 24 cm smurt tærteform med den. Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den ved 200° i 12 min.

Skær bacon i små tern og sprødrist dem.

Halvér tomaterne og kom dem i tærtebunden. Pisk cremefraiche, æg, gedeost, peber og timian sammen og fordel blandingen over tomaterne. Drys baconternene over og bag tærten ved 200° i 35 min.

Server tærten med en god, grøn salat.

 

PRØV OGSÅ: Lune Lavkarbo-æggelapper

Læs mere om