Tarteletter med et twist
Grove LCHF tarteletter af sesamfrø og mandelmel, og fyld af kylling, asparges og flødeost.
Ingredienser - Tarteletter med et twist
(2 pers.)
Tarteletter:
50 g sesamfrø
50 g blødt smør
1 æg
1 knsp. salt
2 tsk. Husk (loppefrøskaller)
25 g mandelmel
Fyld:
1 bdt. grønne asparges
1 dl kogende vand
200 g flødeost
½ dl hønsebouillon
½ tsk. Fiberhusk
250 g kogt eller stegt kyllingkød
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Pynt:
Brøndkarse
Fremgangsmåde - Tarteletter med et twist
Blend sesamfrøene i en blender, tilsæt smør, æg, salt, Husk og mandelmel og blend, til massen er ensartet. Lad dejen hvile i 10 min. og del den i 6 stykker.
Rul stykkerne ud mellem to stykker bagepapir til cirkler med en diameter på 10 cm og læg dem over omvendte muffinsforme. Bag tarteletterne ved 175° i 15 min.
Rens aspargesene, bræk den nederste del af og læg dem i et fad. Hæld det kogende vand over aspargesene og lad dem stå i 5 min.
Pisk halvdelen af aspargesvandet med flødeost, bouillon og Fiberhusk og varm det op. Skær kyllingekød og asparges i mindre stykker, vend dem i og smag til med salt og peber.
Varm sovsen igennem og kom den i de lune tarteletter.
Pynt med brøndkarse og servér straks.
Tip!
Tarteletterne kan fint holde sig sprøde et par dage i en lufttæt beholder.
Prøv også: Tunsalat med rejer og avocado
Artiklen indeholder affiliate-links