Gå til hovedindhold

Tarteletter med et twist

Grove LCHF tarteletter af sesamfrø og mandelmel, og fyld af kylling, asparges og flødeost.

Grove LCHF tarteletter af sesamfrø og mandelmel, og fyld af kylling, asparges og flødeost.

Ingredienser - Tarteletter med et twist

(2 pers.)

Tarteletter:
50 g sesamfrø
50 g blødt smør
1 æg
1 knsp. salt
2 tsk. Husk (loppefrøskaller)
25 g mandelmel

Fyld:
1 bdt. grønne asparges
1 dl kogende vand
200 g flødeost
½ dl hønsebouillon
½ tsk. Fiberhusk
250 g kogt eller stegt kyllingkød
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Pynt:
Brøndkarse

Prøv også: Kyllingesalat

Fremgangsmåde - Tarteletter med et twist

Blend sesamfrøene i en blender, tilsæt smør, æg, salt, Husk og mandelmel og blend, til massen er ensartet. Lad dejen hvile i 10 min. og del den i 6 stykker.
Rul stykkerne ud mellem to stykker bagepapir til cirkler med en diameter på 10 cm og læg dem over omvendte muffinsforme. Bag tarteletterne ved 175° i 15 min.

Rens aspargesene, bræk den nederste del af og læg dem i et fad. Hæld det kogende vand over aspargesene og lad dem stå i 5 min.

Pisk halvdelen af aspargesvandet med flødeost, bouillon og Fiberhusk og varm det op. Skær kyllingekød og asparges i mindre stykker, vend dem i og smag til med salt og peber.

Varm sovsen igennem og kom den i de lune tarteletter.
Pynt med brøndkarse og servér straks.

Tip!
Tarteletterne kan fint holde sig sprøde et par dage i en lufttæt beholder.

Prøv også: Tunsalat med rejer og avocado

Artiklen indeholder affiliate-links