Gå til hovedindhold

Thomas tabte seks kilo med LCHF

Thomas Jørgensen fra Helsingør har testet LCHF i TV2-programmet En kur der dur og tabte sig 6 ½ kilo på bare fire uger. Han er blevet så glad for sin nye livsstil, at han har tænkt sig at fortsætte med LCHF.

Navn: Thomas Jørgensen

Alder: 45 år

By: Helsingør

Job: Selvstændig ejendomsmægler

Startvægt: 91 kilo

Vægttab efter 4 uger: 6 1⁄2 kilo

Thomas havde længe ønsket sig at komme til at veje mindre – helst omkring de 85 kilo – men han har bare aldrig gjort noget særligt for at nå ønskevægten – før nu. For med fire uger LCHF er kiloene raslet af i en sådan grad, at han ikke har tænkt sig at stoppe.

Fordele ved LCHF:
– Jeg har ikke været sulten og har derfor heller ikke haft lyst til usunde mellemmåltider. Så at undvære chips, brød, pasta og slik har været nemt. Maden har heller ikke været vældig langt fra det, vi spiste allerede, så det har været forholdsvist nemt at holde sig til LCHF kost.
Men det bedste er faktisk ikke, at jeg har tabt mig, men at mit forhøjede blodtryk er blevet normalt. Jeg vidste slet ikke, at jeg havde for højt blodtryk, før Jerk Langer målte det. Jeg er nu blevet helt bevidst om, hvad der betaler sig at putte i munden. At vinke farvel til min lille topmave på kun fire uger er jo en ren gave.

Ulemper ved LCHF:
Det kan være en udfordring at holde mig konsekvent til LCHF. Det skal fungere i min hverdag. Jeg har f.eks. ikke lyst til at skulle spise anderledes og have min egen lille boks med, hvis jeg er inviteret til middag hos venner og familie. Jeg vil så spise lidt af det hele, men gerne mere af det mad, som fint forenes med LCHF. Nu mangler vi bare, at rigtigt mange danskere hopper med på LCHF som livsstil. Så bliver alt nemmere, når jeg skal spise ude. 

Læs mere om