Gå til hovedindhold

Light-sodavand - godt eller skidt?

Er light-sodavand godt eller dårligt for os? Det har været diskuteret længe, og light-sodavand har både været frikendt og dømt som vores vægttabs-fjende nummer et, men er light-sodavand egentlig skidt for vægten?

Light-sodavand godt eller skidt?

Er light-sodavand godt eller dårligt for os? Det har længe været diskuteret, og light-sodavand har både været frikendt og dømt som vores vægttabsfjende nummer et, men er light-sodavand egentlig skidt for vægten?

Læs også: Sodavand er skadeligt

Light-sodavand får dig til at spise mere usundt

Amerikanske forskere har for nyligt opdaget, at light-sodavand får os til at spise mere usundt. Det skriver Videnskab.dk.

Forskerne bag studiet opdagede, at deltagerne på dage, hvor de indtog light-sodavand, indtog 49 kalorier mere fra kalorieholdig og ikke-nærende mad, end når de ikke drak light-sodavand.

Forskerne testede også, hvor mange ekstra kalorier deltagerne indtog, på dage, hvor de drak almindelig sukkerholdig-sodavand. Resultatet var at deltagerne indtog 30 ekstra kalorier fra de ikke-nærende madvarer, når de drak almindelig sodavand.

Alt i alt fortæller det os selvfølgelig, at vi bør holde os fra begge slags sodavand, men det er interessant, at der ryger ekstra kalorier ind fra de usunde madvarer, når vi vælger light.

Kilde: Videnskab.dk

Læs også: Light betyder ikke vægttab