Gå til hovedindhold

Low FODMAP: Krebinetter med rodfrugter, ingefær og estragon

Skøn ret med krebinetter, der er velegnet til dig på low FODMAP diet.

Skøn ret med krebinetter, der er velegnet til dig på low FODMAP diet.

Når man panerer kød, og herefter steger det i fedtstof, så vil størstedelen af edtstoffet blive optaget af paneringen i modsætning til, når der steges uden panering. Så længe man sparer på fedtstoffet til tilberedningen og i kødet og desuden ikke spiser paneret mad flere gange om ugen, så kan man sagtens spise disse lækre klassiske krebinetter uden dårlig samvittighed. Her kan du finde inspiration til, hvordan du kan panere og fortsat begrænse indholdet af FODMAPs.

Ingredienser - Krebinetter med rodfrugter, ingefær og estragon

500 g hakket kalv og flæsk (3-7 %)
1 æg
1½ dl risrasp eller speltrasp, hvis det tåles
3 spsk. flydende fedtstof
700 g kartofler
700 g blandede FODMAP-venlige rodfrugter, for eksempel gulerødder, pastinak og knoldselleri
2 spsk. neutral olie
2 spsk. citronsaft
Skal fra ½ økologisk citron
2 tsk. fintrevet ingefær
2 spsk. ahornsirup
1 tsk. estragon
2 tsk. groft salt

Prøv også: Krebinetter / Karbonader med stuvede rodfrugter

Fremgangsmåde - Krebinetter med rodfrugter, ingefær og estragon

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skræl og skær kartofler og rodfrugter i lige store tern eller både. Pisk olie, citronsaft, citronskal, revet ingefær samt ahornsirup sammen og vend kartofler og rodfrugter heri. Kom blandingen i en stor bradepande beklædt med bagepapir. Krydr kartofler og rodfrugter med salt og estragon. Kom bradepanden i ovnen, og bag kartofler og rodfrugterne i ca. 30-40 minutter.

Del det hakkede kød i 8 lige store dele og form dem til krebinetter. Vend krebinetterne i æg og rasp. Steg krebinetterne på en varm pande med flydende fedtstof i de sidste 15 minutter af rodfrugternes bagetid. Server eventuelt med en sprød grøn salat samt en lækker sovs eller dip.

TIP!
Det giver et super flot og indbydende udtryk, hvis du anvender kartofler eller gulerødder i flere farver. Du kan krydre kartofler og rodfrugter med andre krydderier.

Læs også: Oksetyndsteg med varme rodfrugter

Opskriften er fra bogen "Sund mave - low FODMAP diet" af Mia Schomacker og Camilla Thrysøe.

Lidt om "Sund mave - low FODMAP diet"

”Sund mave – low FODMAP diet” er en bog til alle, der lider af irritabel tarm. Op mod 20 % af verdens befolkning døjer med stærke smerter og generende symptomer som oppustethed, diarré, forstoppelse, pludselig afføringstrang, kvalme og træthed.

”Sund mave – low FODMAP diet” består af en teoretisk del med faktuel baggrund, fødevarelister og et overblik over, hvordan man påbegynder diæten. Her er også gode råd og mentale teknikker til psykologisk håndtering af irritabel tarm. Dernæst følger en kulinarisk del med over 100 lækre opskrifter, der bringer din mave i balance.

Bogen er skrevet af to kliniske diætister; Mia Schomacker og Camilla Thrysøe, der begge er certificerede i at vejlede i ’low FODMAP diet’.

Køb bogen ”Sund mave – low FODMAP diet” HER >>

Artiklen indeholder affiliatelinks