Gå til hovedindhold

Low FODMAP: Salat med kylling, mozzarella og pesto

Denne skønne salat med kylling, mozzarella og pesto er velegnet til dig på low FODMAP diet – eller til dig, der bare har lyst til en sund, smuk og smagfuld salat.

Denne skønne salat med kylling, mozzarella og pesto er velegnet til dig på low FODMAP diet eller til dig, der bare har lyst til en sund, smuk og smagfuld salat.

Ingredienser - Salat med kylling, mozzarella og pesto

250 g færdigstegt kylling
2 håndfulde salatblade
250 g cherrytomater
1 stk. gul peberfrugt
125 g frisk mozzarella (1 pose)
½ granatæble (70 g kerner)
4 stk. mellemstore kogte kartofler
2 spsk. pesto (uden løg og hvidløg)

Fremgangsmåde - Salat med kylling, mozzarella og pesto

Skyl salat.

Halver cherrytomater, og skær peberfrugt i tern eller strimler.

Skær mozzarella og kartofler i tern.

Bland grøntsagerne med mozzarella, kartofler og kylling.

Fordel granatæblekerner og pesto henover salaten.

TIP!
Hvis du ikke har nogen kogte kartofler, kan du spise salaten sammen med et stykke hjemmebagt brød. Salaten smager også lækkert med lidt hakkede pecannødder eller valnødder. Mozzarella, tomat og pesto er en klassisk sammensætning, der er virkelig lækker. I dennesalat tilføres et syrligt pift gennem granatæblekerner og mættende protein gennem kylling samt mozzarella.

Næringsinfo pr. person
Energi 2413,5 kJ / 575 kcal
Protein: 44,5 g
Fedt: 24 g
Kulhydrat: 47,5 g — herunder fibre 8 g

Opskriften er fra bogen "Sund mave - low FODMAP diet" af Mia Schomacker og Camilla Thrysøe.

Prøv også: 3 sunde dips til dine snacks

Lidt om "Sund mave - low FODMAP diet"

”Sund mave – low FODMAP diet” er en bog til alle, der lider af irritabel tarm. Op mod 20 % af verdens befolkning døjer med stærke smerter og generende symptomer som oppustethed, diarré, forstoppelse, pludselig afføringstrang, kvalme og træthed.

”Sund mave – low FODMAP diet” består af en teoretisk del med faktuel baggrund, fødevarelister og et overblik over, hvordan man påbegynder diæten. Her er også gode råd og mentale teknikker til psykologisk håndtering af irritabel tarm. Dernæst følger en kulinarisk del med over 100 lækre opskrifter, der bringer din mave i balance.

Bogen er skrevet af to kliniske diætister; Mia Schomacker og Camilla Thrysøe, der begge er certificerede i at vejlede i ’low FODMAP diet’.

Køb bogen ”Sund mave – low FODMAP diet” HER >>

Artiklen indeholder affiliatelink