Gå til hovedindhold

Marie tabte 30 kilo

På to år tabte Marie 30 kilo

Sine kun 147 centimeter kan 25-årige Marie Christiansen ikke ændre på. Men på to år fik hun reduceret sin vægt med så mange kilo, at hun har genvundet respekten for sig selv.

Marie er blandt kandidaterne til Familie Journals konkurrence "Årets taber 2015", hvor man kan vinde en rejse til sydens sol. Læs mere om konkurrencen her.

Marie har altid vidst, at hun var anderledes. Ikke alene var hun meget kortere end kammeraterne hjemme i nordsjællandske Udsholt, hun var også bredere.

Som årene gik, lagde bunker af slik og chips centimeter efter centimeter til hendes bredde, mens indsprøjtningerne med væksthormoner kun gav ganske få centimeter til hendes højde.

– Jeg hadede at se mig selv i spejlet og ville slet ikke kigge på spejle, der viste hele min figur. Jeg kunne kun lige akkurat klare det, hvis jeg kun skulle se ned til mine bryster. Ikke længere, husker Marie.

Jane tabte 25 kilo: Jeg var sukkernarkoman

Spejlet skræmmer ikke længere

Der er en ganske god grund til, at Marie Christiansen, Hillerød, taler i datid, for i dag kan selv ikke fitnesscentrets 10 meter lange vægspejl i fuld højde skræmme hende det mindste.

Hun griner stadig en lille smule genert, når hun bliver bedt om at posere foran kæmpespejlet, men hun gør det med rank ryg og uden at kny.

En fiks, lille sild

Spejlet dokumenterer da også til fulde, at Maggie-terningen har forvandlet sig til en fiks, lille sild.

En ung kvinde, der ikke skammer sig over sin krop. En blondine med et charmerende smil og noget mellem ørerne.

En 25-årig, der netop har taget hul på en ny tilværelse, hvor kæreste, smart tøj og selvværd ikke kun er noget, de andre har.

Få opskriften på Maries bananpandekager nedenfor - artiklen fortsætter under videoen

Flere pandekager til slankekuren:
Amerikanske pandekager med hytteost til fase 1 i Dukan Kuren

Hvide pandekager med rabarberkompot til fase 2 i Dukan Kuren

Pandekager med skyr-vanillecreme til fase 2 i Dukan Kuren

Proteinrige brunch-pandekager til LCHF

Pandekager med blåbærhonning og færre kalorier

Bananpandekage til 5:2 Kuren med kun 268 kalorier

Født med Turner syndrom

Marie var kun 1½ år gammel, da hendes forældre fandt ud af, at deres lille datter var født med 45 kromosompar, hvor 46 er det normale.

Marie lider af Turner syndrom, og fra hun var ganske ung, har hun vidst, at hun aldrig ville blive særlig høj, og at hun ville skulle have hjælp til både kønsudvikling og graviditet. I mange år sprøjtede hun sig selv i låret med væksthormoner, men højere end de 147 centimeter bliver hun aldrig.

Kammeraterne hjemme i Udsholt kendte hende jo, så her betød det ikke noget, at hun ikke ragede særlig meget i vejret. Hun var accepteret som den lille spirrevip, hun var.

Men i løbet af det andet skoleår begyndte familiens spisevaner at sætte aftryk på Maries lille krop. Hun bulede ud – og kom til at ligne hovedparten af familiemedlemmerne, som også har flere kilo med sig, end godt er.

Marianne tabte 32 kilo med LCHF - læs mere om hendes vægttab

Fandt den rette cocktail

Maries vej til at blive slank er gået forbi Julemærkehjem, vægttabsforløb hos De Danske Vægtkonsulenter og kæmpeportioner af god vilje.

Men det var først for to år siden, at hun fandt den rette cocktail af sund kost og motion. Hun er blevet så glad for zumba, at hun endda er blevet instruktør - og maden har hun også fået styr på. Begge dele skriver hun om på sin egen blog, kampenmodkiloerne.

Anja har tabt 25 kilo med 5:2 Kuren - læs hvordan hun gjorde her

Læs mere om