Gå til hovedindhold

Middelhavsgryde til VB6 Kuren

Lækker middelhavsgryde med aubergine, squash og kikærter til VB6 Kuren.

Lækker middelhavsgryde til VB6 Kuren.

Ingredienser - Middelhavsgryde med aubergine, squash og kikærter

(4 personer)
2 løg
2 fed hvidløg
1 aubergine
2 røde snack-peberfrugter
2 squash
4 bøftomater
Olivenolie til stegning
1 tsk. hel spidskommen
½ tsk. paprika
1 dl rødvin
1 dåse kikærter
1 stor håndfuld babyspinat
Salt og friskkværnet peber

Til servering:
God olivenolie
1 bundt basilikum

Prøv også: Paprika-tomatsuppe til VB6 Kuren

Fremgangsmåde - Middelhavsgryde med aubergine, squash og kikærter

Pil og hak løg og hvidløg groft. Skær auberginen, snack-peberfrugterne, squashene og tomaterne i tern. Læg grønsagerne i hver sin skål, så tager det ingen tid, når retten skal laves. Opvarm en gryde med olie og steg løg, hvidløg, spidskommen og paprika heri i nogle minutter ved middelstærk varme, til løgene er klare og bløde.

Tilsæt auberginen og kom en smule mere olie i gryden. Rist aubergineternene, til de er gyldne. Kom snack-peberfrugterne og squashene i gryden, vend det hele rundt, og lad det småstege i et par minutter, til grønsagerne er bløde. Hæld rødvin i gryden, tilsæt tomatternene og lad retten simre videre ved svag varme under låg i 10 min.

Tilsæt kikærter og friskskyllet spinat og vend godt rundt i gryden. Lad det småkoge i 3-4 min. og smag til med salt og peber. Servér retten i dybe portionsskåle, dryp med olivenolie og pynt med frisk basilikum.

Læs mere om VB6 Kuren her:
På kur om dagen - fri om aftenen med VB6 Kuren
Tab dig med VB6 Kuren