Gå til hovedindhold

Ny slankepille på vej

Hele verden har ledt med lys og lygte efter ny medicin, som kan bremse appetitten og få vægten til at gå ned. Så det er med en vis overraskelse, at gennembruddet kommer fra Ballerup i lille Danmark.

Pille i stedet for operation
De eksisterende receptpligtige slankemidler giver et vægttab på 3- 5 kg, men Tesofensine ser ud til at give dobbelt så stort et vægttab. Hvis man derudover kombinerer det med den rette diæt, kan det samlede vægttab komme op på omkring 20 kilo. Derved kan slankepillen konkurrere med operativ fedmebehandling, som indgreb på mavesækken. Bag pillen og testen af den står det danske firma Neuro- Search A/S og en række forskere på Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Skal testes, før det kommer ud
Pillen er beregnet til patienter med en BMI på over 28 med følgesygdomme til overvægten, såsom diabetes eller slidgigt samt svært overvægtige patienter med en BMI på over 30. Slankepillen mangler endnu at blive testet i tre-fire store kliniske studier af et til to års varighed. Midlet har dog endnu ikke udvist nogen alvorlige bivirkninger, så Tesofensine kan være på markedet omkring 2012.
 

LÆS OGSÅ:

Dr. Slanks proteinkur - hent den gratis

Lækre slankeopskrifter

Læs mere om