Gå til hovedindhold

På kur? Husk vitaminpillen

Glem ikke vitaminpillen når du er på kur

Mange af Ude og Hjemmes læsere spørger, om det er nødvendigt at spise multivitaminpiller, når man går på en slankekur. Især har vi fået mange spørgsmål om Dukan-kuren og ”Verdens Bedste Kur”, fordi vi i bøgerne ikke skriver nogen konkret anbefaling.
 

Når man går på slankekur, er det vigtigste, at man får tilstrækkeligt meget protein, så man ikke mister for meget af sin magre legemsmasse, herunder sin muskelmasse. Men der er også andre vigtige vitaminer og mineraler, for eksempel jern, calcium og D-vitamin, som man nemt kan komme i underskud af, hvis kuren kører rigtig godt, og man skruer kraftigt ned for sin samlede kalorieindtagelse.

Et sikkerhedsnet for din sundhed
Færre kalorier betyder mindre mad og dermed også færre af de forskellige næringsstoffer. ”Verdens Bedste Kur” indeholder kostplaner for nogle uger, men der er meget stor frihed til at bytte rundt på måltiderne og også skifte for eksempel kød ud med skaldyr eller fisk. Det betyder, at det er svært at være helt sikker på, at man får alle næringsstoffer.

Det betyder ikke alverden i nogle uger, for vægttabet er faktisk meget vigtigere for din sundhed, men sikkerhedsnettet er en multivitamin-mineralpille. Protein, kalcium og fibre kan du ikke få fra pillen, men det er vi sikre på, at du får tilstrækkeligt af med ”Verdens Bedste Kur”.

Du kan bl.a. finde vitaminer som kostilskud hos Helsebixen >> eller hos Økologisk Supermarked >>

Artiklen indeholder affiliatelinks.

 

Læs mere om