Gå til hovedindhold

Pia tabte 70 kilo

Da Pia startede sit nye liv i 2006, vejede hun 135,5 kilo. Nu – seks år senere – har hun tabt 70 kilo. Hun er en anden pige udenpå – men også indeni.

Tabte 70 kilo

Da Pia startede sit nye liv i  2006, vejede hun 135,5 kilo. Nu – seks år senere – har hun tabt 70  kilo. Hun er en anden pige udenpå – men også indeni. – Jeg havde før forsøgt mig med kure og også piller, men det gik slet ikke. For mig handlede det om en ny og sund måde at leve på.

Det indre skal også følge med

Jeg dyrker både dans, fitness og løber. I starten spiste jeg efter Vægtvogternes principper, nu styrer jeg selv, hvad og hvor meget, jeg spiser. Jeg har været fire år om det, og det er ikke altid gået fremad. Nogle gange har vægten stået stille, og andre gange har jeg taget lidt på  igen, men det lange, seje træk har givet resultat – og det betyder, at jeg har kunnet følge med, også med min hjerne. Faktisk burde der  følge en psykolog med til ethvert  stort vægttab, for jeg har skullet arbejde med mig selv undervejs og arbejde for at få selvtillid.

Læs også: Babette tabte 45 kilo med Lavkarbo

Alle med overvægt har masser af negative tanker, jeg har hadet mit udseende, jeg har nedgjort mig selv. Det tager tid at lære at holde af sig selv, og der kunne jeg godt have haft brug for professionel hjælp undervejs, siger Pia.

Den tunge sociale arv   

 – For mig var overvægten en social arv. Min mor er overvægtig, i vores hjem var der altid kager og chips, og jeg elskede det. Som helt lille var jeg ikke tyk, men jeg mistede min storebror ved en ulykke, da jeg var 10  år. Det var selvfølgelig en stor sorg for hele familien, og det var her, min trøstespisning begyndte. 

I skolen var Pia en stille og genert pige, der gled i et med tapetet. Hjemme var der stadig væk masser af slik og kager – Pias far er bager – så vægten steg støt og roligt, og sådan fortsatte det faktisk, indtil Pia flyttede hjemmefra.

– Jeg vidste ikke, hvad jeg ville. Måske skulle jeg være bager som min far? Måske noget med handelssskolen? Heldigvis blev jeg lidt interesseret i sygeplejeuddannelsen, for da jeg kom ind på skolen, fandt jeg fuldstændig min rette hylde. Jeg flyttede ind på sygeplejekollegiet, og det blev en dejlig og god tid. Jeg fik venner og en helt ny omgangskreds. 

At blive konfronteret med sig selv

Jeg vidste godt, jeg var for tyk, men jeg var også blevet en mester i at lade være med at lægge mærke til det. Man undgår bare fotografer, lader være med at købe nyt tøj eller at bringe sig selv i situationer, hvor man bliver konfronteret med sig selv.

Se hvordan Christel tabte sig 34 kilo med Dukan-kuren

Det ændrede sig, da jeg skrev bacheloropgave om overvægtige børn i efteråret 2006. I den forbindelse tabte jeg selv 15 kilo, og jeg opdagede, at jeg måtte gøre noget for mig selv. Det handlede om at  give mig selv udfordringer, for hvad var alternativet? Jeg kunne jo ikke gå gennem hele livet og gemme mig, siger Pia. 

Endelig i mål

Pia har nået vejs ende. Hun vejer præcis det, hun skal. Hun er 35 år, glad og udadvendt. Hun flyttede til København fra hjembyen Viborg for to år siden. Hun har et spændende job som operationssygeplejerske på en hjerteafdeling, og hun lever præcis det liv, hun gerne vil. Hun har haft kærester, men lige nu nyder hun livet alene – men hun tænker tit på dem, der har det, som hun havde det for fire år siden.