Gå til hovedindhold

Rødkål er den perfekte vintergrønsag

Rødkål er den perfekte vintergrønsag og den holder sig frisk længe...

Rødkål – den perfekte vintergrønsag

Mange synes, at rødkål er lidt besværlig: Fordi grøntsagen er tung og fylder meget når den skal bæres hjem, og fordi den er lidt svær at håndtere når den skal skæres igennem.

Men når det så er sagt, er det til gengæld en af de grønsager, der kan opbevares rigtig længe, når den blot ligger køligt. Så du kan ikke bruge undskyldningen om, at du ikke kan nå at anvende den, for den kan ligge mindst en måned på køl og derudover er den billig i forhold til, hvor drøj den er.

Rødkål er også fyldt med kostfibre, som får os til at tygge længere og dermed spise mindre, samtidig med at de fylder godt i maven. 

Derudover er rødkål fyldt med antioxidanter og vitamin B og C og mineralet kalium. 

Læs også: Rødvin og rødkål gør julemaden sundere!

Brug rødkål i salater

Snit rødkål fint og brug den i en rigtig god råkost, som i øvrigt også kan gemmes et par dage med film over i køleskabet.

Her får du et par idéer til, hvad du kan blande den med, så den kan serveres til både frokostborde og den varme mad: 

Syltede kirsebær og revet gulerod.

Granatæblekerner, æble i tynde skiver, valnødder og persille.

Pære i tynde skiver og en anelse porreringe i tynde skiver.

 

Læs mere om