Gå til hovedindhold

Saboterer din partner dit vægttab?

Du har endelig fundet motivationen til et vægttab, og så begynder din partner at ødelægge det for dig!

Føler du, at din partner saboterer dit vægttab?

Du har endelig fundet motivationen til et vægttab, og så begynder din partner at ødelægge det for dig! Det er et meget almindeligt mønster, når frygten for at miste overtager fornuften. Men der er heldigvis en udvej, hvor både tab af kilo og partner ikke er i fare.

Nye udfordringer under vægttab
Når du begynder at tabe dig, vil du måske opleve, at din partner forsøger at sabotere dit vægttab. Det kan f.eks. være ved at opfordre dig til at tage mere mad, kommentere dit vægttab negativt eller på andre måder gøre det svært for dig at overholde din nye livsstil.

Når du taber dig, bliver du sædvanligvis også gladere og mere selvsikker og dermed mere attraktiv på alle planer. 

Derfor kan din partner blive bange for, at der pludselig dukker rivaler op, ligesom han kan blive bange for, hvad der har afstedkommet din motivation for at tabe dig.

Tal om tingene med din partner
Hvis du oplever, at din partner bevidst eller ubevidst saboterer dit vægttab, så er det en god idé at tale om det. 

Fortæl din kæreste, hvorfor du ønsker at tabe dig, og hvor vigtigt det er for dig, at du har hans støtte. 

Vær helt konkret, når du beder ham om noget - hvad enten det er ting, du gerne vil have, at han undlader at gøre, for ikke at gøre det sværere for dig, eller ting, du gerne vil have, at han gør, som vil gøre det hele meget lettere for dig. 

Du behøver ikke at konfrontere din partner direkte med hans eventuelle ængstelse, men bare sørge for selv at give udtryk for de ting, der vil berolige ham og gøre ham tryg ved, at dit vægttab ikke betyder, at han er i farezonen.

 

LÆS MERE: 

Parforholdet gør dig tyk

Spis, drik og elsk dig til et vægttab

Læs mere om