Gå til hovedindhold

Sig nej til svigermors fede mad

Få hjælp til at sige nej til fed mad

Det kan være svært at sige ’nej tak’, når svigermekanikken disker op med diverse lækre retter. Hvis din svigermor altid vil forkæle din mand eller kæreste – og forhåbentlig også dig – når I er på besøg, og du har svært ved at svare på spørgsmålet ”Hvorfor spiser du ikke lige én til” eller ”tag nu noget mere”, så læs videre her!
 

Tag en beslutning

Kan du nikke genkendende til ovenstående, og er du ofte på besøg hos svigermor og svigerfar, så er det måske på tide, at du tager nogle beslutninger i forhold til, hvad du vil, og hvad du ikke vil med disse middage.

Hvordan får du på en pæn måde takket nej til de mange ekstra portioner? Og hvordan kan du hjælpe dig selv til at gå udenom de fristende slikfade på stuebordet?

Det kan være svært, hvis du er typen, der føler det uhøfligt at takke nej – selvom det jo uden tvivl er bedst bare at være ærlig! Men det kan være lettere sagt end gjort, når svigermekanikken sidder på den anden side af bordet og vil det hele så godt.

 

Her får du en række gode råd, som du kan stå lidt imod presset:

 

• Spis en god portion gulerødder eller nogle andre grøntsager hjemmefra.

• Spis kun én portion, selvom svigermor presser dig - spis langsomt og suppler fx med ekstra grøntsager.

• Spis ikke for at være høflig. Du skal ikke måles på, hvor meget mad du spiser, men hvordan I har det sammen.

• Spring sovs og dressing over, eller tag kun ganske lidt.

• Tag også kun én gang af desserten, og har andre bestemt størrelsen af portionen, så kan du fint levne.

• Drik kun ganske lidt alkohol, men suppler med rigeligt postevand eller light sodavand. 

Brugbare tricks

Du kan også bruge disse tricks i andre sammenhænge, så det er hos alle værtinder, at du bruger denne politik. Det skal være sjovt at gå i byen, og det må ikke ødelægge det fine arbejde, som du ellers gør i ugens løb.  
 

Læs mere om