Gå til hovedindhold

Sisse har tabt 8 kilo med ny slankekur

Matematik Kuren Sisse

Sisse troede, hun kendte sin krop, men Matematik Kuren åbnede hendes øjne for, hvor lidt der skal til for at blive mæt, og hvor meget det betyder, hvad vi putter i munden. Matematik Kuren er Danmarks nye succes-slankekur.

Altid på slankekur

Sisse har altid været en stor pige, og hun har forsøgt at tabe sig med et hav af forskellige teknikker. Som teenager sultede hun sig, tabte sig 20 kilo på en måned og tog endnu mere på. Som 30-årig talte hun kalorier, tabte sig igen, og tog 35 kilo på efterfølgende.

– Vedligehold af vægten har altid været svært for mig, fortæller Sisse Trolle Laiq, som i dag er 40 år.

Hun er lykkelig gift og har et job, hun elsker som udviklingskonsulent i Børn- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune. Sisse har succes med alt andet i livet end lige det med vægten.

– Jeg tabte mig vildt meget med Dukan Kuren, men jeg kunne mærke, at det ikke var supersundt for min krop, så jeg skiftede til LCHF, siger Sisse, der har været i behandling for overspisning.

– Min spisning er enormt styret af mine følelser.

I otte år forsøgte hun og manden at få et barn. Sidste år så det endelig ud til at lykkes, men Sisse tabte barnet i fjerde måned. 

Find din slankekur

Matematik Kuren er vejen frem for Sisse

Det var i sommer, og den store sorg kan også ses på vægten. Men nu fornemmer Sisse, at hun har fundet de vises sten. En veninde fra gymnasiet gjorde hende opmærksom på Matematik Kuren.

– Jeg er intet matematisk geni, men jeg kan godt lide systemer, siger Sisse, som brugte en uge på at sætte sig ind i kuren, inden hun gik i gang. Nu har hun også fået sin mand med på vognen.

– Han er ikke superovervægtig, men vi har siddet meget og kigget ind i pejsen siden i sommer, siger hun.

Foruden Matematik Kuren, kan du også her få mange flere opskrifter fra 5:2 kuren 

Lærer at spise sundt

Sisse lærte, hvor stor betydning mængden af mad har.

– Jeg har virkelig spist meget, siger hun.

En anden lektion har været, hvor meget det betyder, hvad vi putter i munden.

– Jeg vejer mere, når jeg har spist stivelse. Hvis man spiser et rundstykke til morgen og et stort læs pasta til aften, så finder man hurtigt ud af, hvad det betyder for ens krop, siger hun.

Matematik Kuren har givet hende et stort indblik i, hvordan lige præcis hendes krop fungerer med den mad, hun indtager. Sisse spiser ikke gluten, fordi hun er allergisk. Hun starter sin morgen med en kop fedtkaffe, som er en kop kaffe med 30 gram fedt. Sisse bruger 20 gram kokosolie og 10 gram smør og blander det sammen med en mælkeskummer. Til kaffen får hun nødder, mandler og måske nogle bær. Det holder hende mæt indtil middag.

– Jeg spiser primært grøntsager og kød, fortæller hun.

Opskrift til Matematikkuren - fuldkornsskyr med mandler

Plan for fremtiden

Et af hendes bedste råd er at lave maden selv.

– Før spiste vi ude tre-fire gange om ugen. Nu laver vi maden selv. Vi sparer penge, vi køber mindre ind og har mindre affald. Vi spiser bare mindre, siger Sisse.

Hun oplever, at hvis hun sover dårligt om natten, så forbrænder kroppen ikke så meget, og hun må spise mindre mad den næste dag.

– Cyklus, søvn og stressniveau har indflydelse på forbrændingen. Jeg har prøvet at have minus 200 gram mad til en dag. Så drikker jeg fedtkaffen til morgen og spiser vandholdige grøntsager og lidt kød resten af dagen. Hvis jeg kun har 100 gram tilbage at spise, så tager jeg bare en avocado, siger hun.

Sisses startvægt var 164 kilo. Over otte uger har hun tabt sig otte kilo. Planen er at fortsætte, til hun rammer 130 kilo, hvorefter hun vil holde pause et par måneder for at stabilisere vægten og forbrændingen. Derefter er målet at komme under 100 kilo.

– Når jeg rammer 99 kilo, laver jeg en ny plan, siger hun fuld af optimisme og nyt håb.

Læs meget mere om Matematikkuren her og i denne uges Familie Journal nr. 17. Bladet er på gaden i dag mandag den 24. april 2017.

Familie Journal nr. 17/2017