Gå til hovedindhold

Slank med Camilla Framnes: Jeg har mere energi og overskud

Maiken har tabt sig over 4 kg på 5 dage med Camilla Framnes.

Maiken har tabt sig over 4 kg på 5 dage med Camilla Framnes.

Foto: Jørgen Ploug
Mæt hver dag, slut med at være oppustet og mere energi og overskud i hverdagen. Lyder det fristende, så er kuren her. Maiken har testet Camilla Framnes’ slankekur og har tabt sig over 4 kilo på blot 5 dage.

Slank med Camilla Framnes: Maiken vil gøre alt for at tabe sig. Da hun mødte sin mand, vejede hun blot 70 kilo, men nu knap 12 år og to børn senere har hun ramt 85 kilo.

- Især efter min anden graviditet har jeg haft rigtig svært ved at tabe mig. Det har desværre resulteret i et lavt selvværd og dårlig selvtillid, siger 31-årige Maiken fra Silkeborg.

Selv om hun tit tager de gode valg med groft brød, altid fuldkornspasta og grøntsager, så har hun spist for meget.

- For store portioner og måske også for meget kage, hvis jeg skal være ærlig. Jeg har tit glemt at spise morgenmad, så får jeg først noget til frokost og er mega sulten om eftermiddagen, når jeg handler, fortæller hun.

Og så ved vi jo alle sammen, hvordan de søde sager helt af sig selv hopper ned i indkøbskurven og ender i munden på vej hjem i bilen, eller når børnene er puttet.

Camilla Framnes' slankeprincipper

For Maiken er det slut nu. For fem dage siden fik piben en anden lyd.

Find slankende opskrifter her.

- Jeg vil gerne være et forbillede for mine børn. Det har jeg ikke altid været, og det er jeg ikke, sådan som jeg ser ud nu. Jeg vil gerne have mere overskud og energi, så ville de se en anden side af mig, forklarer hun.

Og med den motivation har hun ikke haft problemer med at teste Camilla Framnes slankeprincipper og madplan i fem dage.

Modig i køkkenet

- Det har været udfordrende at lave maden, for jeg er ikke vant til at stå i køkkenet, det plejer at være min mand. Men jeg var fast besluttet på det her, og så skal jeg også nok selv lave maden. Jeg har virkelig eksperimenteret. Jeg har f.eks. aldrig spist jordskokker før, fortæller hun.

Netop jordskokkesuppen var en kæmpe succes. Hendes yngste datter, som plejer at spise meget lidt, var så vild med suppen, at den allerede er på madplanen igen i weekenden. Også de fyldte spidskål er faldet i god jord hos familien, så dem laver de igen allerede i aften, mens Maiken fejrer, at hun har smidt de første fire kilo, eller præcis 4,25 kilo, og er godt på vej ned på de 70 kilo.

- Jeg har tvivlet på mig selv, men nu har jeg bevist overfor mig selv, at jeg kan. Det var det samme, da jeg begyndte at løbe. Jeg troede ikke, jeg kunne, men jeg kan godt. Og jeg kan mærke på mig selv, at nu er det nu. Jeg skal bare fortsætte, siger Maiken, som begyndte at løbe i januar i år.

Camilla Framnes: Sådan holder jeg mig slank

Nu løber hun 5 km to gange om ugen.

- Mine knæ kan ikke holde til mere, fortæller hun, men det ændrer sig måske, når vægten kommer længere ned, så knæene ikke bliver så belastet.

Sukker-hovedpine

Den første dag på kuren var lidt svær, for hovedpinen kom øjeblikkeligt.

- Jeg havde hovedpine hele den første dag, sikkert fordi jeg ikke fik sukker, som jeg plejer. Men derefter var der intet. Til gengæld har jeg fået mere energi og overskud, og jeg er ikke så oppustet mere. Før havde jeg tit den der følelse af at være oppustet, især om aftenen, men den er hel væk nu, og jeg kan da også mærke det lidt på bukserne, siger Maiken.

Opbakning derhjemme

Hun er lykkelig for, at hendes mand har bakket hende op.

- Det ville have været svært, hvis min mand spiste snolder foran mig, men det gjorde han selvfølgelig ikke. Jeg har klaret mig med et stykke tyggegummi, når jeg har fået sukkertrang, og den der 70 % chokolade smager også fint, siger hun.

Det største problem for hende har været, at hun tit er sulten sent om aftenen, fordi familien ligesom de fleste andre børnefamilier spiser aftensmad meget tidligt.

- Der er jeg vant til at spise et stykke knækbrød, og det har jeg savnet, siger Maiken.

Det har været særligt svært, fordi hun plejer at falde i søvn på sofaen mellem kl. 20 og 22, men under kuren har hun haft så meget energi og slet ikke været udmattet på samme måde, så hun kunne fint vente til kl. 23 med at gå i seng og stadig være frisk om morgenen.

Få mad nok

Heldigvis er madplanen tilrettelagt med blot 1200-1300 kalorier, men til et længerevarende vægttab er det bedre med 1400-1600 kalorier, så der er fint plads til et par knækbrød om aftenen. Og hvis du træner, så snup endnu et mellemmåltid.

Det vil Maiken gøre fremover, for nu vil hun ned på de 70 kilo igen.

- Forhåbentlig er jeg åleslank til sommer. Jeg har ikke haft en bikini på i mange år. Det vil jeg simpelthen ikke være bekendt. Jeg er ikke tilfreds med det, jeg ser i spejlet, og meget af det sidder lige på maven, fortæller hun.

Men de første 4 kilo har allerede gjort en forskel.

- Det er faktisk allerede bedre nu. Det ville være tåbeligt at stoppe nu. Jeg har sendt min mand i byen efter en ny badevægt, der kan arbejde sammen med telefonen, for jeg kan godt lide at følge med i resultaterne, fortæller Maiken, som slet ikke er i tvivl om, at resultaterne kommer, når hun holder fast og fortsætter.

Få opskrifter fra Camilla Framnes her.

Rundt om Maiken

Navn: Maiken Sø Nielsen

Alder: 31 år

By: Silkeborg

Status: Gift og mor til to piger på 5 og 2 år

Arbejde: Social- og sundhedsassistent

Højde: 170 cm

Startvægt: 85,25 kg

Slutvægt: 81 kg