Gå til hovedindhold

Slank med Sense Kuren: Smed 91 kg og fik livet tilbage

Slank med Sense: Smed 91 kg og fik livet tilbage

Jaqueline og Lasse har tabt sig 50 kg og 41 kg på blot 14 måneder med Sense Kuren. Samtidig har psyken fået et løft, så Jaqueline har smidt sine antidepressive piller. Endelig føler de begge, at de kan leve livet fuldt ud.

Slank med Sense Kuren. Jaqueline vejede kun 45 kg som 12-årig. Hun var høj og undervægtig og blev mobbet med det. Mobningen blev startskuddet til mange år med en massiv vægtstigning.

- På 14 år tog jeg 100 kg på. Det er voldsomt at tænke på. Jeg begyndte at tage på, fordi jeg blev mobbet med at være for tynd, fortæller den 26-årige kvinde.

Hun fik en depression og angst og fik medicin, som bestemt ikke hjalp på vægten. Hun vejede 148 kg, selv om hun er 186 cm høj, er det alt for meget. Jaqueline, der er under uddannelse som konditor, drømmer om at komme ned på 74 kg, så hun har tabt præcis halvdelen af sin vægt – men 82 kg ville også være fint.

Slank sommer med Sense Kuren: Marlene har tabt sig 41 kg

Hendes 28-årige forlovede, Lasse Jensen, vejede også alt for meget. 134 kg fordelt på 193 cm. Sammen delte de dårlige vaner.

- Jeg var colaafhængig. Når jeg drak 2-3 liter sukker-sodavand hver dag, drak Lasse også noget. Og spiste jeg slik, gjorde han det også, fortæller Jaqueline Fischer Madsen fra Glostrup.

Lasse, der er kok, har en svaghed for god mad.

- Jeg vil gerne have god mad. Røde bøffer og gryderetter, der simrer i timevis. Og en masse pasta. Så det spiste Jaqueline selvfølgelig også, fortæller han.

Tabte sig med Sense

De sidste tre år har de ledt efter en metode til at blive overvægten kvit. Stenalderkur, 5:2 Kuren, suppekur, nul sukker-politik og juicekuren er alle afprøvet uden held. Men til en konfirmation for 14 måneder siden hørte de om Sense.

- Vi talte med kokken, som vi gerne vil have til at lave sund mad til vores bryllup. Hun talte om Sense. Vi så guidevideoen den aften, næste dag smed jeg alt usundt ud, købte sundt ind, og så var vi i gang, fortæller Jaqueline, der havde hovedpine de første tre uger med den nye livsstil.

- Nu er sukker gift for min krop. Jeg får hovedpine, når jeg får sukker, siger hun.

Parret er begejstret for Sense, fordi det ikke er en kur, men en måde at leve på. Og der er ingen restriktioner.

Suzy tabte 40 kilo og opfandt slankekuren Sense

- Sense siger, hvad du skal spise, ikke hvad du ikke skal spise. Hvis man siger til mig, at jeg ikke må spise noget bestemt, så er det det, jeg vil have, siger Jaqueline, som har erfaret, at der simpelthen ikke er plads til store, usunde mængder mad, når man spiser sundt og varieret.

Men der har været plads til en pizza ind imellem, lidt kage og marcipan, som Jaqueline har en svaghed for.

- Vi havde en måned, hvor vi ikke fulgte Sense 100 procent. Vi tabte os, men ikke så meget. Da vi begyndte med Sense igen, tænkte vi, ”hvorfor stoppede vi? Sense er jo lækkert”, siger Jaqueline.

Kunne ikke sige nej

En af hendes største problemer var, at hun havde svært ved at sige nej. Hvis nogen havde lavet god mad, følte hun sig forpligtet til at tage en ekstra portion, hvis en veninde ville ses, gjorde hun det nogle gange, selv om hun egentlig ikke have lyst.

- Den største forskel i mit liv er, at nu kan jeg sige nej, fortæller hun.

Det er endda samtidig med, at hun er stoppet med antidepressive piller. Lasse får heller ikke medicin, selv om han har et understadie til skizofreni og lider af angst.

- Hvis jeg går ind i et fitnesscenter, tænker jeg, at alle kigger på mig og synes, at jeg er for stor og ikke hører til der, så jeg træner i et lille center og planlægger det, så der ikke er særlig mange mennesker, forklarer han.

Slank med Sense: Yoyo-vægtens mester blev slankedronning

Nu har han tabt sig 41 kg, og selvtilliden har fået et kæmpe boost, så han tænker knap så meget over, hvad andre mennesker mener. Og han har tilmed lært at spise grøntsager.

Lasse mangler kun at tabe sig 3 kg, før han er i mål. Han vejer 93 kg og fortsætter med Sense og træner for at få en mere trimmet krop.

Jaqueline begyndte at cykle til alting og går i fitnesscenter flere gange om ugen – både for at få en højere forbrænding og for at stramme op indefra og ud. Hun har tabt sig 50 kg, så hun i dag vejer 98 kg, og hun har ingen løs hud.

Vil tabe sig langsomt

- Jeg har læst, at man max skal tabe sig 4 kg om måneden, hvis huden skal følge med. Og det skal den, siger Jaqueline.

Derfor har hun også indimellem slået bremsen i og tabe sig langsommere.

Hun nyder at stå op om morgenen uden dårlig samvittighed over, hvad hun spiste dagen før – og nu er det slut med den daglige tøjkrise.

- Nu lever jeg, før overlevede jeg bare. Jeg følte mig stor, og jeg var stor og ligeglad med min krop. Nu elsker jeg den og værdsætter, hvad kroppen er i stand til, siger hun.

De kan begge stadig opleve dårlige dage. Før havde Lasse de dårlige dage hver uge, nu er det måske hver anden måned, og det er overstået på en enkel dag.

Birgitte tabte sig 30 kg med Sense og halverede sit medicinforbrug

- Jeg har fået mit liv tilbage. Jeg troede ikke engang på Sense, første gang jeg hørte om det, siger han.

Parret arbejder konstant med motivationen.

- Jeg laver små udfordringer for at holde motivationen. Det kan være en uge uden sukker eller en uge uden oksekød. Det tvinger os til at tænke i andre baner, forklarer Jaqueline.

Hun har fundet ud af, at hun overspiste af kedsomhed.

- Lysten til noget sødt varer i 7 sekunder, så jeg skal bare aktivere mig selv i 7 sekunder. Det virker, hvis det bare er sukkertrang eller kedsomhed, men ikke hvis det er noget, man virkelig har lyst til, forklarer hun.

- Hvis vi har lyst til pizza, så trækker vi tiden mest muligt. F.eks. hvis vi har taget mad op, så venter vi til dagen efter. Tit har vi slet ikke lyst til pizza alligevel, siger Lasse.

Sense har reddet mit liv