Gå til hovedindhold

Slank med Super Foods: Lettere og fuld af energi

Kvinde
På blot 5 dage har Anastasia tabt sig hele 5,9 kilo. Hun har spist Super Foods fra morgen til aften, så selv om det var hårdt i starten, mærkede hun allerede på tredjedagen, hvordan hun sprudlede af energi.

– Kødfrie dage! Anastasia griner.

– Det kommer ikke til at ske. Grækere spiser rigtig meget kød. Men jeg havde åbenbart brug for nul kød.

Anastasia er egentlig fra Aalborg, men hun er halvt græsk, og hendes mand er fuldblodsgræker. De sidste fem dage har hun levet meget anderledes, end hun er vant til, næsten vegetarisk og med en kost spækket med supernærende fødevarer fra hele verden. Den har stået på japansk matcha-te, pizza med spirulina, chiafrø fra Mexico og inkaernes moderkorn: quinoa.

Minus 5,9 kilo på fem dage

De mange Superfoods har betydet et vægttab på hele 5,9 kilo på blot 5 dage – og samtidig har hun været fuld af energi. – Jeg føler mig lettere. Der er ikke noget, der strammer mere, siger hun med et stort smil.

– Jeg har været sulten, men jeg havde også været inde i en periode, hvor jeg spiste virkelig meget. Og jeg havde spist rigtig meget kage. Jeg har nok kun fået halvdelen af de kalorier, jeg plejer at få, fortæller den 45-årige kvinde, som i dag bor på Amager.

Weekenden var værst

– Det var faktisk ikke så slemt. Dag 2 var værst, fordi det var weekend. Og en af dagene fik familien pizza, mens jeg kunne glæde mig over, at jeg tjente penge på at spise noget sund aftensmad, siger hun.

– På tredjedagen fik jeg det fantastisk. Jeg havde meget mere energi. Og de sidste to dage gik det helt fint. På femtedagen hjalp jeg min mor med at flytte – op og ned ad trappen til 2. sal. Det troede jeg ikke, jeg kunne klare, men det gik helt fint, fortæller hun. 

Mangler du også inspiration til at spise mere grønt? Klik her

Anastasia har fulgt madplanen nøje alle 5 dage, kun det første par dage spiste hun nogle ekstra gulerødder for at føle sig mere mæt. 

Tog 20 kilo på

Hun har ikke dyrket ekstra motion under kuren, men hun sørger altid for at gå rigtig meget, f.eks. går hun de tre kilometer til og fra arbejde.

– Jeg prøver at gå raskt til og lidt i intervaller, men jeg går også lige forbi en bager, og jeg elsker romkugler. De er så gode, og man kan spise dem på vejen. Det har jeg gjort tit, siger hun. 

Stillesiddende arbejde

Den sidste uge har hun holdt sig fra romkuglerne, for hun ved godt, hvad der skal til, hvis hun gerne vil ned på drømmevægten, som er 70 kilo. 

Det meste af sit liv har Anastasia været pænt slank, og indtil for 5 år siden vejede hun 70 kilo. Men hun stoppede med at ryge – det har hun gjort on/off siden – og samtidig begyndte hun at arbejde som fodterapeut,  som er meget mere stillesiddende, end hun har været vant til.

Ville ikke gå ud

– Jeg tog hurtigt 10-15 kilo på. Før vejede jeg mig aldrig, men de seneste år har jeg haft det forfærdeligt med min vægt. Sidst jeg var så tyk, som jeg er nu, var jeg gravid. Det er hårdt og svært at vænne sig til.

- Når det er værst, har jeg ikke lyst til at gå uden for en dør, og jeg har ikke lyst til at tage sminke og pænt tøj på. Og det har bare været uoverskueligt at gøre noget ved det, for jeg arbejder meget, fortæller hun.

Nu skal det være 

Hun har tidligere forsøgt sig med flere forskellige slankekure, bl.a. Dukan Kuren, hvor hun blev syg, fordi hun ikke kunne tåle alt det kød. Hun forsøgte også at tælle kalorier, men gav op, da en helt almindelig brunch  løb op i 1.500 kalorier. Senest har hun snuset til Sense – dog uden at tage springet. Men det store vægttab på blot 5 dage har givet hende blod på tanden, så nu skal det være. 

– Jeg går videre med Sense. Super Foods er for anderledes, men det, der tiltaler mig ved Sense, er, at man kan spise alt, så jeg vil stadig kunne drikke matcha-te og drysse bipollen på mine havregryn, siger Anastasia. 

Opkvikkende te

I viften af nye fødevarer har hun allerede kastet sin kærlighed over flere af dem. 

– Jeg drak matcha-te den første aften, og så kunne jeg ikke sove. Men den er virkelig effektiv om morgenen, meget opkvikkende. Den bliver jeg ved med at drikke. Og teen er kun 70 ml, så det er jo bare et par  mundfulde, siger hun.

– Gurkemejesuppen var jeg vild med, og også pizzaen med spirulina. Bipollen var godt og sødt, men chiagrød bliver jeg aldrig gode venner med, siger hun.

Til gengæld fik Anastasia smagt fuldkornspasta for blot anden gang i sit liv, og nu har hun bestemt sig for, at det er fremtiden.

– Den hvide pasta smager jo nærmest af slik i forhold til. Nu vil jeg begynde med at spise fuldkornspasta, siger hun.

Læs mere om