Gå til hovedindhold

Slank sommer med Sense: Marlene har tabt sig 41 kg

Slank med Sense: Marlene har tabt sig 41 kg

Marlene kæmpede for at finde den rette vej gennem slankejunglen, indtil hun hørte om Sense. Nu har hun tabt sig hele 41 kilo og er blomstret op. Som prikken over i’et har hendes mand netop friet, så hun får det bryllup, hun altid har drømt om.

– Jeg skal giftes, jubler Marlene.

Den 30-årige mor til to har meget at juble af lige nu. Hendes livs kærlighed har endelig friet, og efter i årevis at have ledt efter den rette vej til et sundt og varigt vægttab er det nu endelig lykkedes. Marlene Nygaard Larsen fra Gudme på Sydfyn har tabt sig 41 kilo og er ikke i tvivl om, at hun kommer ned på drømmevægten: 70 kilo. Hun lever efter Sense-principperne.

Hendes mand Jan har fulgt med fra sidelinjen og støttet hende gennem alt.

Sense Kuren - Louise og Diana taber sig sammen

– Han har altid været der for mig, uanset hvordan jeg har set ud. Jeg ved ikke, hvordan han har kunnet holde mig ud – jeg har ikke engang kunnet holde mig selv ud. Men han har elsket mig hele tiden, og nu, hvor han ser mig blomstre op, elsker han mig endnu mere, fortæller Marlene.

Parret har kendt hinanden, siden de var 15 og 16 år. For seks år siden blev de viet på rådhuset. Det var praktisk – en fælles aftale, fordi de havde fået en datter. Nu har de både datteren på 7 år og en 2-årig søn.

Marlene havde egentlig skudt en hvid pil efter det kirkebryllup og den fest for hele familien, hun drømte om, men dagen før Ude og Hjemme var på besøg, kom Jan hjem med røde roser og gik på knæ. Ringen må vente lidt endnu. Den gamle vielsesring er blevet for stor, og den nye skulle gerne passe på Marlenes finger, når hun rammer ønskevægten.

I Ude og Hjemme får du Slank sommer med Sense:

  • En guide til Sense

  • Gode råd til at komme slank igennem sommeren

  • 14 helt nye og lækre sommeropskrifter fra Suzy Wengel

Det er i Ude og Hjemme nr. 25, der er i handlen fra onsdag den 21. juni.

6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense

Sense var lykken

Marlene begyndte for alvor at tage på, da hendes forældre blev skilt.

– For mig var det meget psykisk med trøstespisning, forklarer hun.

De sidste 10 år har hun konstant vejet over 100 kg, og da hun var i slutningen af 20’erne, nåede hun op på 135 kilo.

– Jeg var flov over mig selv. Jeg kunne finde på at sige nej til fødselsdage, fordi jeg havde det skidt. Jeg deltog ikke. Jeg var i min egen skal. Jeg havde dårligt selvværd, ondt i ben og knæ, og jeg kunne ikke lege med børnene. Jeg fik bare nok!

Hun forsøgte at finde sin egen vej i slankejunglen.

– Jeg prøvede mig frem, tabte mig lidt og tog på igen. 5:2 Kuren var slet ikke mig, der skal man jo sulte. Jeg gik hos en diætist og tabte mig 10-12 kg. Maden var meget proteinbaseret, og jeg skulle spise bestemte ting. Det var besværligt med to slags mad – jeg har jo også en familie, der skal have mad, fortæller Marlene.

Suzy tabte sig 40 kilo og opfandt Sense

Hun tog til lægen, hvor sygeplejersken vejede hende og kom med gode råd.

– Jeg ved jo godt, hvad der er sundt, og hvad jeg bør spise, men psyken er min værste fjende, siger hun.

Det hjalp, at lægen holdt øje med hendes vægt. Marlene kom ned på 110 kg, men begyndte at tage lidt på igen. På det tidspunkt opdagede hun Sense på Facebook og købte grundbogen ”Sense – slank med fornuft”.

– Det er biblen, siger Marlene.

Samtidig anbefalede både lægen og sygeplejersken Sense.

Endelig under 100 kilo

Hun brugte januar måned på at sætte sig ind i principperne, og 1. februar gik hun i gang, samtidig med at hun meldte sig ind i Fitness World, hvor hun træner to-tre gange om ugen. I løbet af fire måneder tabte hun sig 16 kilo med Sense. Sammenlagt med vægttabene fra de øvrige kure, hun har været på, betyder det, at hun har tabt sig i alt 41 kilo, siden hun vejede mest, og er gået fra en størrelse 56 i tøj til en størrelse 44 i dag.

– Nu er jeg kommet under 100 kilo. Det er for sindssygt. Jeg har ikke vejet under 100 kilo i mit voksne liv, fortæller hun.

– Jeg tror, at et langsommere vægttab er sundere for mig, så min hjerne også kan nå at følge med, siger Marlene.

I dag spiser hun det samme som sin familie, for det kan man på Sense.

Birgitte blev slank med Sense: Tabte sig 30 kg

– Det gør alting nemmere. Jeg spiser også sovs og flæskesteg. Bare jeg sørger for at få mine grøntsager og fedt, så går det. Forleden dag fik jeg en gammeldags vaffelis med familien og sprang eftermiddagsmaden over, fortæller hun.

– Før i tiden skulle jeg altid have en snack, inden jeg gik i seng. Det har jeg ikke brug for mere, siger Marlene og pointerer, at hun godt kan falde tilbage til gamle vaner, men at hun hurtigt kommer på ret kurs igen.

– Det er okay. Vi er bare mennesker. Det er bare op på hesten igen. Før fortsatte jeg i den dumme cirkel. Det gør jeg ikke mere, siger hun.

På toppen – også psykisk

Hun er 168 cm høj og vil gerne ned på 70 kilo, for det vil betyde at hun har tabt sig 15 bmi-point og derfor kan blive henvist til en hud-reduktion.

– Min familie, venner og kollegaer har været vanvittigt gode støtter. Alle sørger for at fortælle mig, at det er godt gået, og mine svigerforældre sørger altid for, at der er et alternativ til kage til kaffen. Med Sense føler jeg slet ikke, at det er surt, siger hun.

I dag føler Marlene sig også stærk psykisk. Intet kan vælte hende.

Chokolademousse til Sense Kuren

– Før bukkede jeg f.eks. under på mit arbejde. Det er fysisk hårdt. I dag er det let som en leg, fortæller Marlene, der arbejder som social- og sundhedshjælper.

Som regel har hun skyr, mandler og lidt mørk chokolade med på arbejde.

– Sense vil altid være en del af mig. Jeg tror, jeg kan slippe tøjlerne lidt, når jeg kommer ned på 70 kilo, men jeg kan ikke rigtig se andre ting, der kan sammenlignes med Sense. Det er nemt for mig, og det er en rigtig lækker måde at leve på, siger hun.

Slank med Sense

Suzy Lena Wengel er kvinden 
bag ”Sense – slank med fornuft”, som også er titlen på grundbogen, der indeholder alt om Sense.

Se også Facebook-gruppen med samme navn. Du finder Sense-konsulenter i hele landet.

Se mere på sensekost.dk, hvor der er guider, gode råd, opskrifter og motionsvideoer.

Du kan bl.a. købe Suzy Lena Wengels bog her

Artiklen kan indeholde affiliatelinks