Gå til hovedindhold

Slip af med din dobbelthage – 3 tips

De fleste vil sikkert mene, at noget af det værste fedt er dét, der sidder i ansigtet – i hvert fald rent æstetisk. Her er 3 veje til at slippe af med dobbelthagen!

Slip af med din dobbelthage – 3 tips

De fleste vil sikkert mene, at noget af det værste fedt er dét, der sidder i ansigtet – i hvert fald rent æstetisk. Her er 3 veje til at slippe af med dobbelthagen!

Vidste du, at du kan stoppe sukkertrangen med dette stof?

Hvorfor er det, at man altid har et særligt område på kroppen, hvor det er sværest at slippe af med fedt? Og hvorfor varierer dét sted fra person til person?
Det kan Stephen S. Park, der er direktør i ’American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery’, svare på:

- Når vi tager på eller taber os, er det ikke sådan, at der sker en tilsvarende stigning eller et tilsvarende fald i antallet af vores fedtceller. Der sker i stedet det, at fedtcellerne udvider sig eller krymper. Det er derfor, at nogle altid vil opleve at have et ’problemområde’, uanset hvad de vejer. De har ganske enkelt flere fedtceller i det område end andre, siger han til Women’s Health Magazine.

For mange er problemområdet omkring hagen, og her kan dit ansigts knoglestruktur - og måske også strukturer inde i dit ansigt som f.eks. formen på spytkirtlerne – også være med til at få ansigtet til at synes tykkere, forklarer Stephen S. Park.

Verdens bedste maveøvelse

Tynd ud i din dobbelthage

Han opstiller dog her 3 måder, hvorpå du alligevel kan tynde lidt ud i din dobbelthage:

1. Skær ned på alkohol, sukker og salt
Et overdrevet indtag af alkohol, sukker eller salt kan føre til et fyldigere ansigt, da disse tre ting får dit kropsvæv til at ophobe væske. Skær derfor ned på netop dette – og drik i stedet en masse vand! Når du drikker for lidt vand, har din krop også større tendens til at holde godt fast på hvilken som helst anden form for væske, som du byder den.

2. Undgå mad, du ikke kan tåle
Personer med madallergi eller overfølsomhed over for f.eks. gluten oplever ofte, at deres ansigt synes tykkere. Svulmer du op, er det typisk et tegn på, at noget er galt med dit fordøjelsessystem.

3. Tjek din hormonbalance
Dette gælder for kvinder: Hvis dit ansigt virker hævet, når det er ‘den tid på måneden’, kan det være værd at tale med en læge eller gynækolog om din hormonbalance. Lige før en menstruation, sker der en stigning hormonet progesteron i din krop, og det får bl.a. netop dit ansigt dit at hæve. 

Verdens bedste og billigste skønhedskur

 

Læs mere om