Gå til hovedindhold

Sovs kan hjælpe dig med dit vægttab

Det kan godt være, at det lyder mærkeligt, men rent faktisk er det rigtigt, at sovs kan være med til at sikre dig en slank livsstil eller at dit vægttab det fungerer

Det kan godt være, at det lyder mærkeligt, men rent faktisk er det rigtigt, at sovs kan være med til at sikre dig en slank livsstil eller at dit vægttab det fungerer.

Hvordan slanker sovs
Sovs kan være din hemmelige ingrediens til et vellykket vægttab. Det skyldes, at når du spiser din mad, så er det den samlede smagsoplevelse, der giver dig tilfredshed og gør, at du kan klare dig med den mad du spiser og ikke føler behov for at småspise kort tid efter.

Så hvis du til aften fx spiser et grillet kyllingebryst, ris og grøntsager og ingen sovs får, så er risikoen for at du ikke får tilfredsstillet dine smagssanser tilstede. Får du derimod en kraftig tomat eller karrysovs til – så vil du ramme endnu flere af dine sanser. Det er klart, at sovsen skal være fremstillet med et meget lavt indhold af kalorier for at dette er tilfældet.

 

De fem smagssanser
Vi har fem smagssansser, vi gerne vil have gjort tilfredse: Sødt, salt, bitter, surt og umami. Dette kan sovs eller dressing hjælpe med, da de andre komponenter i retten ofte ikke dækker over det hele.

Så spis meget gerne rigelig mængder af mager sovs, så du bliver tilfreds med den mad, du serverer og dermed ikke på samme måde drømmer om chips og chokolade lige efter.

Læs mere om