Appelsinbagt laks med granatæble og mynte
Opskrift på appelsinbagt laks med granatæble og mynte
(Til ca. 4 personer)
Ingredienser - Appelsinbagt laks med granatæble og mynte
4 laksebøffer
½ tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
4 appelsiner
Granatæbledrys
½ granatæble
1 rødløg
1 håndfuld frisk mynte
Glaskålssalat
2 glaskål
2 spsk. olivenolie
4 spsk. citronsaft
Salt og peber
Tilbehør - Appelsinbagt laks med granatæble og mynte
4 dl fuldkornsbulgur
Fremgangsmåde - Appelsinbagt laks med granatæble og mynte
Læg laksestykkerne i et ildfast fad, uden at de rører hinanden. Drys med krydderier og salt.
Skræl 1 appelsin og skær den i tynde skiver, som lægges på toppen af laksen. Pres saften af resten af appelsinerne og hæld den i fadet. Bag laksen ved 200° i ca. 12 min.
Granatæbledrys: Halvér granatæblet og bank kernerne ud af skallen. Hak løget fint. Hak mynten groft. Bland granatæblekerner, løg og mynte og drys blandingen over laksen inden servering.
Glaskålssalat: Skræl glaskålen og skær den hårde ende af. Skær glaskålen i tynde strimler.
Pisk olie og citronsaft sammen og vend glaskålen i dressingen. Smag til med salt og peber.
Servér laksen med glaskålssalat og bulgur kogt efter forskriften på pakken.
TIP: I stedet for glaskål kan du bruge fintsnittet hvidkål.
Energi pr. person
2600 kJ (620 kcal)
Kulhydrat: 76 g
Fedt: 22 g, heraf mættet fedt: 4 g
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Prøv også:
Indisk græntsagsret (181 kalorier)
Fiskefrikadeller med pandegrønt
Slankeguides til 5:2 Kuren
![]() |
I vores slankeguides til 5:2 Kuren får du lækre fasteopskrifter, kalorietabeller og masser af tips og gode råd til dit vægttab. Køb dem som PDF i Slankeklubben.dk's webshop! Kun 20,- per stk. |