Brownie - Stenalder-dessert
Opskrift på brownie
Opskriften giver omkring 6-8 brownies
Ingredienser - Brownie
100 g mørk chokolade, 85 % eller højere
200 g klaret smør eller kokosolie
1/2 tsk salt
80 g kakaopulver
200 g mandelmel (ikke fedtreduceret)
4 spsk usaltede pistacienødder
1 vaniljestang (brug penge på kvalitet)
2 dl honning eller 4 dl dadelsød
3 store eller 4 små æg
Fremgangsmåde - Brownies
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt chokolade og klaret smør eller kokosolie i en gryde over svag varme. Bland mandelmel, kakaopulver, salt og vaniljekorn i en skål. Tilsæt chokoladesmørret til de tørre ingredienser under omrøring. Tilsæt dadelsød og honning, og rør derefter æggene i, et ad gangen, så dejen samler sig og bliver glat.
Bag dine brownies i et velsmurt ovnfast fad eller i små silikoneforme i 15-20 minutter.
Server dine brownies let afkølet med et dryp hindbærmousse og dekorér eventuelt med spiselige blomster (for eksempel violer, hjulkrone, røde kornblomster eller morgenfrue).
Kagen kan holde sig i 3-5 dage på køl.
Opskriften på brownie er fra bogen Stenalderkøkken af Katrine Tuborgh/Peoples Press