Gå til hovedindhold

Forloren hare - Stenalderkost

Her får du en opskrift på Forloren hare på den vilde måde.

Forloren hare er en rigtig dansk klassiker og her får du en opskrift på Forloren hare på den lidt vilde måde. Lad dik ikke skræmme af den lange ingrediensliste

(Forloren hare til ca. 4 personer):

Ingredienser til Forloren hare:

300 g vildtsmåkød, fx fra rådyr, kronhjort, vildsvin eller vildandelår

300 g svinesmåkød, gerne med en relativt høj fedtprocent

½ spsk finthakket merian 

½ spsk finthakket timian 

½ spsk finthakket rosmarin 

½ spsk finthakket salvie 

10 knuste enebær 

5 knuste hele nelliker 

5 knuste allehånde 

3-4 æg 

1 dl god kraftigfond 

75 g valnødder med den brune hinde – blend til fint mel 

75 g hasselnødder med den brune hinde – blend til fint mel 

400 g tørsaltet bacon – skær sværen væk, skær ca. 2/6 i fine tern og resten i tynde skiver, læg evt. baconen i fryseren ½ time forinden; så er den nemmere at skære 

2-3 meget finthakkede zittauerløg

2 fed finthakket hvidløg 

20 skalotteløg – gnub de værste løsthængende skaller af og skær roden af

3 faste, syrlige madæbler – skræl evt., skær i 6 både og fjern kernehuset 

16 flotte, faste markchampignoner – rens med lidt fugtig køkkenrulle og fjern stokken 

4 dl kraftig hønsefond 

3-4 spsk klaret smør eller kyllingefedt 

1 bakke babyspinat – skyl omhyggeligt 

Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde - Forloren hare:

Kør kødet gennem kødhakkeren og kom det i en skål. Tilsæt krydderurter, krydderier, salt, peber og æg og rør farsen sej. Tilsæt fond og arbejd den omhyggeligt ind i farsen. Tilsæt de to slags nøddemel, rør farsen igennem og sæt skålen i køleskabet i ca. 1 time. 

Steg imens baconternene let gyldne. Tilsæt løg og hvidløg og steg, til de falder sammen og begynder at karamellisere. Lad løg og bacontern køle af og rør dem i farsen. Juster en ekstra gang med salt og peber.

Forvarm ovnen til 225 grader. Form farsen som et rundt brød, læg det i et smurt ovnfast fad og fordel baconskiverne over. Læg skalotteløg rundt om farsbrødet og sæt det i ovnen i ca. 20 minutter.

Tag fadet ud og reducer temperaturen til 180 grader. Smut løgene ud af skallerne og læg dem tilbage i fadet sammen med æblebåde, markchampignoner og hønsefond. Krydr med salt og peber, vend godt rundt i fedtstoffet og sæt fadet i ovnen igen i ca. 20 minutter. Vend gerne lidt rundt i løg, æbler og champignoner undervejs. 

Tag farsbrødet ud og lad det trække i 15 minutter. Tag farsbrødet op, vend spinatblade i løg-æble-champignon-blandingen og sæt fadet
i ovnen i et par minutter inden servering.

Skær farsbrødet i skiver og anret dem oven på garnituren, direkte i fadet.