Kyllingebøf med champignonsovs og stegt broccoli
Tid: ½ time + tørretid til champignon
Ingredienser til kyllingebøf med champignonsovs og stegte broccoli:
150 g champignon, 225 g broccoli
1+1 tsk. olivenolie
150 g hakket kyllingekød 3-7 %
½ tsk. estragon el. ½ spsk. frisk peber
2 dl hønsebouillon
1 tsk. majsstivelse
citronsaft.
Prøv også: Kyllingebøf med tomat og blomkål
Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 120 grader.
Skær champignon i 2-3 mm tynde skiver.
Bred champignon ud på en plade, beklædt med bagepapir, så de ligger enkeltvis.
Lad dem tørre i den varme ovn i ca. ½ time.
Derved får de en mere intens smag.
Skær broccoli i lange stykker a ca. ½ cm tykkelse.
Steg dem møre og sprøde ved svag varme på en slip letpande i 1 tsk. olie.
Form kødet til en bøf og varm panden op igen.
Tilsæt den sidste tsk. olie, og steg kyllingebøffen ca. 4 minutter på hver side.
Krydr med estragon og peber.
Kom bouillon og champignon på panden og lad det koge lidt ind.
Jævn let med majsstivelse udrørt i lidt vand.
Smag til med citronsaft, peber.
Energiberegning
Kcal 400 (Protein 47 g, fedt 17 g, kulhydrat 22 g, kostfibre 10 g)
Prøv også: Stenalder- aftensmad: Portobello-burger