Gå til hovedindhold

Stenalder-aftensmad: Forloren hare

Forloren hare på den vilde måde

4 personer:

INGREDIENSER TIL FORLOREN HARE:

300 g vildtsmåkød, fx fra rådyr, kronhjort, vildsvin eller vildandelår

300 g svinesmåkød, gerne med en relativt høj fedtprocent

½ spsk finthakket merian 

½ spsk finthakket timian 

½ spsk finthakket rosmarin 

½ spsk finthakket salvie 

10 knuste enebær 

5 knuste hele nelliker 

5 knuste allehånde 

3-4 æg 

1 dl god kraftigfond 

75 g valnødder med den brune hinde – blend til fint mel 

75 g hasselnødder med den brune hinde – blend til fint mel 

400 g tørsaltet bacon – skær sværen væk, skær ca. 2/6 i fine tern og resten i tynde skiver, læg evt. baconen i fryseren ½ time forinden; så er den nemmere at skære 

2-3 meget finthakkede zittauerløg

2 fed finthakket hvidløg 

20 skalotteløg – gnub de værste løsthængende skaller af og skær roden af

3 faste, syrlige madæbler – skræl evt., skær i 6 både og fjern kernehuset 

16 flotte, faste markchampignoner – rens med lidt fugtig køkkenrulle og fjern stokken 

4 dl kraftig hønsefond 

3-4 spsk klaret smør eller kyllingefedt 

1 bakke babyspinat – skyl omhyggeligt 

Salt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE TIL FORLOREN HARE:

For at lave forloren hare skal du køre kødet gennem kødhakkeren og komme det i en skål. Tilsæt krydderurter, krydderier, salt, peber og æg og rør farsen til forloren hare sej. Tilsæt fond og arbejd den omhyggeligt ind i farsen. Tilsæt de to slags nøddemel, rør farsen igennem og sæt skålen i køleskabet i ca. 1 time. 

Steg imens baconternene let gyldne. Tilsæt løg og hvidløg og steg, til de falder sammen og begynder at karamellisere. Lad løg og bacontern køle af og rør dem i farsen. Juster en ekstra gang med salt og peber.

Forvarm ovnen til 225 grader. Form farsen som et rundt brød, læg det i et smurt ovnfast fad og fordel baconskiverne over. Læg skalotteløg rundt om farsbrødet og sæt din forloren hare i ovnen i ca. 20 minutter.

Tag fadet ud og reducer temperaturen til 180 grader. Smut løgene ud af skallerne og læg dem sammen med din forloren hare i fadet sammen med æblebåde, markchampignoner og hønsefond. Krydr med salt og peber, vend godt rundt i fedtstoffet og sæt fadet i ovnen igen i ca. 20 minutter. Vend gerne lidt rundt i løg, æbler og champignoner undervejs. 

Tag farsbrødet ud og lad det trække i 15 minutter. Tag farsbrødet op, vend spinatblade i løg-æble-champignon-blandingen og sæt fadet
i ovnen i et par minutter inden servering.

Skær din forloren hare i skiver og anret dem oven på garnituren, direkte i fadet.

 

Opskriften til forloren hare stammer fra bogen "Palæo" af gourmetkokken Thomas Rode Andersen i samarbejde med hans kone Thilde Jo Maarbjerg. I Palæo kombineres kosten denne gang med træning, og bogen giver dig muligheden for at skabe en sund, glad og velfungerende krop.

Politikens Forlag, 2013, http://www.politikensforlag.dk