Gå til hovedindhold

Stenalder-aftensmad: Spaghetti med kødsovs

Prøv denne lækre stenalder-opskrift på spaghetti med kødsovs.

4 personer:

Det skal du bruge til spaghetti med kødsovs

Kødsovs:

300 g kyllinge- eller andehjerter

100 g bacon

300 g kyllinge- eller andekråser

Olie 

2 zittauerløg 

2 fed hvidløg 

1-2 gulerødder 

1/4 knoldselleri 

Det hvide af 1 porre 

100 g markchampignoner 

5 g tørrede karljohansvampe 

1 kvist frisk oregano

1 kvist frisk timian 

1-2 spsk sherryvineddike 

2 dl kraftig hønsefond

2 dåser flåede tomater

2 laurbærblade

Salt og peber

Vild med spaghetti med kødsovs? Sådan gør du den endnu mere lækker og spændende

Sådan laver du spaghetti med kødsovs

Skyl hjerterne grundigt, dup dem tørre i køkkenrulle. Halver kråserne på langs, men skær kun halvt igennem. Fjern grus og småsten og den seje gullige hinde. Skær den kødfulde muskel fra. Kassér resten. Kør hjerter og kråser gennem hakkemaskinen sammen med
bacon.

Varm olien op i en tykbundet gryde og steg kødet ved høj temperatur. I første omgang vil de hakkede hjerter, kråser og bacon afgive en masse væske.Det koger langsomt ind, og så vil kødet igen begynde at stege. Tilsæt gerne lidt mere olie.

Pil zittauerløg og hvidløg.Skræl gulerødder og knoldselleri. Skyl og skær porren. Rens svampene. Kør nu alle grøntsagerne gennem kødhakkeren og kom dem ned til det stegende kød. Steg i yderligere et par minutter.

Skyl og hak krydderurterne og kom dem ned til kødet sammen med resten af ingredienserne. Skru ned for varmen og lad
sovsen koge en times tid under låg. Tilsæt evt. vand undervejs. Smag til med salt og peber.

Spaghetti af grøntsager:

2 store zucchinier

2 gule peberfrugter 

2 røde peberfrugter 

1 rødløg

1/2 kinaradise

1 knoldselleri

Det hvide af 2 tykke porrer

1 lille spidskål eller hvidkål

Olivenolie - eller endnu bedre: andefedt

Bladene fra en kvist timian 

Salt

SE OGSÅ: Slankeklubben.dk tester maskiner til grøntsagsspaghetti

Sådan gør du

Skær den grønne skal af zucchinierne i 3-4 mm tykkelse og kassér den midterste del med kernerne. Skær resten med skrællen i lange, skrå skiver.

Skær peberfrugterne i tynde skiver og fjern kernerne. Pil rødløget og snit det fint. Skræl kinaradise og knoldselleri og skær dem i strimler.

Skyl porrene og skær også dem i strimler. Fjern de yderste grove blade fra spidskålen, pluk de sarte blade af,
fjern stænglen og skær bladene i smalle strimler.

Sautér de strimlede grøntsager i olivenolien. Skru ned for varmen, skyl timianbladene og kom dem i. Sautér under hyppig omrøring, til grøntsagerne er kogt sammen, lidt som bløde løg. Krydr med salt.

Denne opskrift stammer fra bogen "Stenalderkost" af Thomas Rohde Andersen. I kogebogen får du hele 87 smagfulde opskrifter, som primært består af frugt, nødder, bær, æg, fisk, kød og grøntsager samt træningstips fra gourmet-kokken selv.

Politikens Forlag, 2012, http://www.politikensforlag.dk

 

 

 

 

Følger du Dukan Kuren? Prøv Dukan Kurens fase 2 spaghetti med kødsovs