Gå til hovedindhold

Stenalder-aftensmad: Thaigris

Thaigris til Stenalderkuren.

4 personer:

INGREDIENSER:

1 kg grisekød, gerne nakkekød 

2-3 fed hvidløg 

1-2 røde chilier efter temperament

1 stængel citrongræs

3-4 kaffirlimeblade 

Stødt koriander 

Revet skal og evt. saft af 2 økologiske lime 

5 cl risvin (eller sherryvineddike) 

Jordnøddeolie 

1 stor bakke danske San Marzano-tomater 

1 fast mango 

2 pak-choi’er 

24 forårsløg

1 dl cashewnødder

2 dåser kokosmælk 

1/2 tsk fiskesauce 

1 tsk tamarindpasta 

Salt og peber 

1/2 bundt frisk koriander

FREMGANGSMÅDE:

Skær grisekødet i strimler. Pil og hak hvidløget fint. Skyl chilien, fjern stilk og kerner og hak den fint. Bank citrongræsset og hak det fint. Hak limebladene. Bland kødet omhyggeligt med hvidløg, chili, citrongræs, kaffirlimeblade, koriander, limeskal, risvin og jordnøddeolie og lad det marinere i et par timer.

Steg det marinerede kød på en rygende varm pande eller i en wok i 5-6 minutter, så det får farve, og hæld det i en skål. Skyl røntsagerne og skær tomaterne i kvarter på langs, befri dem gerne for skind. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i lange både. Skær roden af pak-choierne og skær dem i 2-3 cm store stykker på skrå. Snit forårsløgene.

Rist cashewnødderne i wokken, til de får lidt farve. Tilsæt herefter lidt jordnøddeolie og steg tomater, mango,
pak-choi og forårsløg, uden at det får farve. Hæld kødet og dets saft tilbage i wokken og tilsæt til sidst kokosmælk, fiskesauce samt tamarindpasta og lad det hele småsimre, til kødet er mørt, og retten kogt sammen.

Det tager ca. 30 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt limesaft. Kom det hele i en skål.
Skyl og hak korianderen (fjern stilken) og drys det over retten sammen med
de ristede cashewnødder.

 

Denne opskrift stammer fra bogen "Stenalderkost" af Thomas Rohde Andersen. I kogebogen får du hele 87 smagfulde opskrifter, som primært består af frugt, nødder, bær, æg, fisk, kød og grøntsager samt træningstips fra gourmet-kokken selv.

Politikens Forlag, 2012, http://www.politikensforlag.dk