Gå til hovedindhold

Stenalder-dessert: Bagte æbler

Bagte æbler med mandel- og kanelfyld

INGREDIENSER:

Spis disse æbler som dessert eller som en ekstra luksus på morgener med god tid. Brug faste, syrligt-søde æbler som Rød Jonagold, Fuji eller Elstar.

4 store æbler

3 spsk nøddecreme

2 spsk honning (kan udelades)

50 g finthakkede valnødder

1 spsk sultanarosiner

1-2 tsk kanel

FREMGANGSMÅDE:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skyl æblerne, og befri dem for deres kernehus.

Bland nøddecreme, honning, valnødder, rosiner og kanel godt sammen i en skål. Fyld blandingen i de udhulede æbler. Sørg for at få fyldet helt ned i bunden af udhulingen. Bag æblerne i 30 til 35 minutter, eller til de er møre, når du stikker en kødnål i dem. Drys med kanel og server lune. Holder sig i 2 til 3 dage på køl.

 

Opskriften er fra bogen Stenalderkøkken af Katrine Tuborgh/Peoples Press

Bogen kan købes HER >>

 

 

 

 

Artiklen indeholder affiliate links.