Gå til hovedindhold

Stenalder-dessert: Mandelkiks

Mandelkiks med kanel

1 bageplade kager, 50 pebernødder eller 1 sød tærtedej.

INGREDIENSER:

150 g mandelmel

100 g mandelcreme - kan købes i helsekostforretninger, eller du kan lave det selv

1 tsk vaniljepulver

2 tsk kanel

1 nip salt 

1 æggehvide 

4 spsk klaret smør 

1 dl honning f.eks. akaciehonning

FREMGANGSMÅDE:

Forvarm ovnen til 150 grader.

Bland mandelmel, mandelcreme, vanilje, kanel og salt i en skål. Tilsæt æggehvide, honning og klaret smør, og rør dejen godt sammen.

Placer den så midt på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg også et stykke bagepapir over dejen, inden du ruller den med en kagerulle, til den fylder hele bagepapiret.

Gennemskær den udrullede dej i ønskede størrelser med en kniv, eller udstik dejen i sjove figurer. Drys eventuelt med hakkede mandelflager og lidt ekstra kanel.

Bag kiksene i 5 til 10 minutter på ovnens midterste ribbe. Hold øje med dem undervejs, de får nemt for meget.

Opskrift fra bogen Stenalderkøkken af Katrine Tuborgh/Peoples Press

Bogen kan købes HER >>

 

 

 

 

Artiklen indeholder affiliate-links.