Gå til hovedindhold

Stenalder-dessert: Solskinsmuffins

Solskinsmuffins med æbler

Cirka 12 muffins.

INGREDIENSER:

75 g kokosolie 

175 g mandelmel

1-2 spsk kanel

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljepulver

40 g kokosflager eller groft kokosmel

35 g grofthakkede valnødder 

50 g rosiner ELLER hakkede dadler (kan udelades)

200 g groftrevet æble 

3 æg

1-2 dl dadelsød eller 1 dl honning 

FREMGANGSMÅDE:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smelt kokosolien, og lad den køle lidt af. Bland mandelmel, kanel, salt, vaniljepulver, kokosflager/kokosmel, valnødder og rosiner i en stor skål. Skil æggehvider fra blommer, og rør blommerne sammen med smeltet kokosolie, revet æble, og dadelsød eller honning.

Hæld dejen sammen med de øvrige ingredienser, og rør det godt sammen. Pisk æggehviderne så luftige som muligt i en separat skål, og vend dem forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i silikone- eller papir-muffinforme, og bag dine muffins i cirka 20 til 25 minutter, eller til de er gyldenbrune og har sat sig. 

Pynt eventuelt dine muffins med lidt kokosglasur og server dem friskbagte og lune. Bliver der nogle tilovers, holder de sig fint i en lufttæt beholder i 2-3 dage. Lun dem eventuelt, inden du serverer.

 

Opskrift fra bogen Stenalderkøkken af Katrine Tuborgh/Peoples Press

Bogen kan købes HER >>

 

 

 

 

 

Artiklen indeholder affiliate links.