Gå til hovedindhold

Stenalder-frokost: Crab cakes

Crab cakes med grøn mango

4 personer:

INGREDIENSER:

500 g krabbekød – gennemgå det omhyggeligt for skalrester 

Revet kød fra ½ kokosnød 

2 spsk chiliaïoli 

2 æg 

2 æggeblommer

1/2 tsk karrypulver

1 grøn chili – fjern stilk og kerner og snit meget fint 

1/2 bdt grofthakket koriander

Saft og reven skal af 1 usprøjtet lime 

2 cm frisk ingefær – skræl og riv fint

2 meget finthakkede hvidløgsfed 

1 dl kokosolie

Salt og friskkværnet peber

Lynstegte grøntsager:

1 grøn mango – skræl og skær i tynde skiver 

24 forårsløg – fjern roden og de yderste seje blade og del løgene på skrå midt på 

1 bk babyspinat – skyl omhyggeligt 

1/2 dl kokosolie 

2 spsk grofthakket koriander 

Salt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE:

Bland det rene krabbekød med kokoskød, chiliaïoli, æg og æggeblommer og rør det sejt. Tilsæt de øvrige ingredienser, bland det hele omhyggeligt og smag til med salt og peber. 

Varm kokosolien godt op på en pande. Form´frikadeller af krabbefarsen, sæt dem i det varme fedtstof og giv dem et tryk med skeen, så de bliver flade. Steg dem netop gyldne og sprøde på hver side.Regn med ca. 2-3 minutter til en 1 cm tyk frikadelle. Varm dem gerne op i ovnen umiddelbart inden servering.

Steg grøntsagerne lynhurtigt og hold dem i bevægelse undervejs. Krydr med salt og peber og vend koriander i.
Server crab cakes på et fad med lynstegte grøntsager og byd chiliaïoli til.

 

Denne opskrift stammer fra bogen "Palæo" af gourmetkokken Thomas Rode Andersen i samarbejde med hans kone Thilde Jo Maarbjerg. I Palæo kombineres kosten denne gang med træning, og bogen giver dig muligheden for at skabe en sund, glad og velfungerende krop.

Politikens Forlag, 2013, http://www.politikensforlag.dk