Stenalder-frokost: Crab cakes
4 personer:
INGREDIENSER:
500 g krabbekød – gennemgå det omhyggeligt for skalrester
Revet kød fra ½ kokosnød
2 spsk chiliaïoli
2 æg
2 æggeblommer
1/2 tsk karrypulver
1 grøn chili – fjern stilk og kerner og snit meget fint
1/2 bdt grofthakket koriander
Saft og reven skal af 1 usprøjtet lime
2 cm frisk ingefær – skræl og riv fint
2 meget finthakkede hvidløgsfed
1 dl kokosolie
Salt og friskkværnet peber
Lynstegte grøntsager:
1 grøn mango – skræl og skær i tynde skiver
24 forårsløg – fjern roden og de yderste seje blade og del løgene på skrå midt på
1 bk babyspinat – skyl omhyggeligt
1/2 dl kokosolie
2 spsk grofthakket koriander
Salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE:
Bland det rene krabbekød med kokoskød, chiliaïoli, æg og æggeblommer og rør det sejt. Tilsæt de øvrige ingredienser, bland det hele omhyggeligt og smag til med salt og peber.
Varm kokosolien godt op på en pande. Form´frikadeller af krabbefarsen, sæt dem i det varme fedtstof og giv dem et tryk med skeen, så de bliver flade. Steg dem netop gyldne og sprøde på hver side.Regn med ca. 2-3 minutter til en 1 cm tyk frikadelle. Varm dem gerne op i ovnen umiddelbart inden servering.
Steg grøntsagerne lynhurtigt og hold dem i bevægelse undervejs. Krydr med salt og peber og vend koriander i.
Server crab cakes på et fad med lynstegte grøntsager og byd chiliaïoli til.
Politikens Forlag, 2013, http://www.politikensforlag.dk