Gå til hovedindhold

Stenalder-frokost: Hoangs kyllingesalat

Hoangs kyllingesalat

4 personer:

INGREDIENSER:

2 kogte kyllingebryster, gem skindet 

Lidt klaret smør eller gerne kyllingefedt

1 zittauerløg – riv groft, pres fri for saft og dup tør mellem to stykker køkkenrulle

2 små zittauerløg – halver, snit i fine både fra top til rod og læg isvand i i 40
minutter

2 stængler bladselleri – skræl og skær i fine stænger i samme længde som
løgene

2 gulerødder – skræl og skær i fine stænger i samme længde som løgene

Lidt vilde urter eller salat, fx babyspinat, feldsalat, fuglegræs eller gåsefod – sorter og
skyl omhyggeligt

1 tsk finthakket rød chili 

½ finthakkede hvidløgsfed 

1 fintsnittet forårsløg 

3 spsk usødet æblemost

3 spsk koldpresset nøddeolie 

2-3 modne avocadoer – halver, fjern skind og sten og skær i tynde skiver

Knust sort peber

FREMGANGSMÅDE:

Pil skindet af kyllingebrysterne og hak det groft. Varm klaret smør eller kyllingefedt op til ca. 160 grader, steg kyllingeskindet og det revne løg gyldent og sprødt og lad det derefter dryppe af på fedtsugende papir. 

Pluk imens kyllingekødet i lange, tynde strimler. Bland strimlerne med de udvandede løg, bladselleri, gulerødder og grønne blade. 

Bland chili, hvidløg, forårsløg, æblemost og nøddeolie og vend sammen med kyllingestrimlerne. Krydr med salt og peber.

Umiddelbart før servering
Vend de sprøde stykker kyllingeskind og løgene i salaten eller drys det over. Dæk bunden af nogle dybe tallerkener med avocadoskiver og anret salaten oven på. Kværn sort peber over salaten.

 

Denne opskrift stammer fra bogen "Palæo" af gourmetkokken Thomas Rode Andersen i samarbejde med hans kone Thilde Jo Maarbjerg. I Palæo kombineres kosten denne gang med træning, og bogen giver dig muligheden for at skabe en sund, glad og velfungerende krop.

Politikens Forlag, 2013, http://www.politikensforlag.dk