Gå til hovedindhold

Stenalder-frokost: Kyllingespyd

Kyllingespyd med hummus af macadamianødder

4 personer:

Kyllingespyd:

INGREDIENSER:

500 g kyllingebryst uden skind – skær i tern

8 rosmaringrene (eller satéspyd) – afbark grenene med en kniv 

20 mellemstore shiitakesvampe – steg dem lynhurtigt i lidt kokosolie på en pande 

2 miniauberginer – skær i 3-4 mm tykke skiver og drys dem med lidt salt 1 time før brug

1 stængel citrongræs – bank med en kniv og snit meget fint

2 meget finthakkede hvidløgsfed

1 rød chili – fjern kerner og stilk og hak meget fint 

Reven skal og saft af 1 usprøjtet lime

3 fintsnittede kaffirlimeblade – pas på de torne, der kan sidde på kvistene 

2 spsk frisk ingefær – skræl og snit meget, meget fint eller riv på et Microplane-rivejern 

1 stjerneanis 

1 dl kokosolie – smelt 

Salt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE:

Krydr kyllingeternene med salt og peber og stik dem på rosmarinkviste eller satéspyd, skiftevis med shiitakesvampe og aubergineskiver.Bland citrongræs,hvidløg, chili, limeskal og -saft, kaffirlimeblade, ingefær og stjerneanis og lad kyllingespyddene trække med blandingen på, gerne i et par timer. Vend dem i den smeltede kokosolie og giv spyddene ca. 2-3 minutter på hver
side umiddelbart inden servering.

Grøntsager:

1 bok choy – fjern rod og grimme blade og flæk stænglerne, men lad bladene sidde
på 

10 forårsløg – fjern rod og de yderste grimme, seje blade og del løgene i 3 på skrå

½ kinaradise – skræl og skær i fine stave 

½ dl kokosolie 

1 bk bønnespirer – skyl 

1 bk ærtespirer – skyl

1 bk babyspinat – skyl 

½ groftrevet kokosnød 

½ bdt koriander – pluk i blade uden de grove stængler 

Saft af 1 lime 

Salt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE:

Sauter bok choy, forårsløg og kinaradise i varm kokosolie i et par minutter. Tilsæt spirer og sauter med i et par minutter. Tilsæt spinatblade og efterfølgende kokos og korianderblade og vend sammen med de øvrige ingredienser. Krydr omhyggeligt med salt og peber og giv det hele et skud friskpresset limesaft. 

Humus

- kan sagtens laves dagen før

INGREDIENSER:

1 dl hønsefond 

100 g macadamianødder – rist let gyldne i ovnen 

1 groftsnittet skalotteløg 

½ dl macadamiaolie 

1 spsk karamelliseret hvidløgspuré 

Evt. lime- eller citronsaft

Salt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE:

Sæt hønsefonden over, tilsæt macadamianødder og skalotteløg og småkog i ca. 30 minutter. Kom grydens indhold i en blender og kør med olie og karamelliseret hvidløg, til massen er så glat som mulig. Smag til med salt og peber og juster evt. med lidt lime- eller citronsaft.

 

Denne opskrift stammer fra bogen "Palæo" af gourmetkokken Thomas Rode Andersen i samarbejde med hans kone Thilde Jo Maarbjerg. I Palæo kombineres kosten denne gang med træning, og bogen giver dig muligheden for at skabe en sund, glad og velfungerende krop.

Politikens Forlag, 2013, http://www.politikensforlag.dk