Gå til hovedindhold

Stenalder-frokost: Letsaltet torsk på rugbrød

Madder med letsaltet torsk, avocado og æg

4 madder:

INGREDIENSER:

4 limfjordsøsters

200 g ordnet ørred

2 stængler blegselleri

2 granskud 

20 små, fine skvalderkålsskud 

Lidt salt

 

FREMGANGSMÅDE:

Åbn østersene, sigt saften gennem et klæde og rens dem, så der ikke er skaller eller sand i dem. 

Skær tynde skiver af ørreden og fordel dem på 4 tallerkener. Hæld østerssaften over, drys lidt salt på og stil tallerkenerne i køleskabet i ca. 2 timer. 

Vask blegselleristænglerne og skær dem i skiver på ca. 1/2 cm. Vask skvalderkål og granskud godt og læg dem på fugtsugende papir.

Hak østersene og fordel dem på tallerkenerne sammen med blegselleri. 

Pluk nålene fra granskuddene og fordel dem pa tallerkenerne. Pynt med skvalderkål.

 

Denne opskrift stammer fra bogen "Palæo" af gourmetkokken Thomas Rode Andersen i samarbejde med hans kone Thilde Jo Maarbjerg. I Palæo kombineres kosten denne gang med træning, og bogen giver dig muligheden for at skabe en sund, glad og velfungerende krop.

Politikens Forlag, 2013, http://www.politikensforlag.dk