Gå til hovedindhold

Stenalder-morgenmad: Citronkylling med spinat

Pandestegt citronkylling med spinat, bokchoy og persille til Stenalderkuren.

INGREDIENSER:

1 stor, flot kylling (ca. 1800 g) – køb kyllingen dagen for, pak den ud af emballagen og lad den stå utildækket natten over øverst i køleskabet

2 usprøjtede citroner

Kyllingefedt eller klaret smør

2 hvidløgsfed

2 bok choy – skær de grønne blade i fine strimler og gem stænglerne

1 bk spæd feldsalat – skyl

2 bk babyspinat – skyl

1 skalotteløg – skær i lange strimler fra top til rod

4 spsk grofthakket bredbladet persille

1 dl ristede pinjekerner

2 spsk grofthakkede sorte liguriske oliven

½ dl god koldpresset olivenolie

salt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE:

Tag kyllingen ud af køleskabet. Skar de to yderste vingeled af. Stik en skarp kokkekniv ind i kyllingens bughule og skar ribbenene over på begge sider af rygraden, fjern den og fold kyllingen ud. Fjern evt. ogsa ønskebenet og knoglen i overlåret.

Krydr kyllingen på skindsiden med salt og evt. peber. Riv skallen af den ene citron over kyllingen. Flæk hvidløget og gnid grillpanden med det med skærefladen nedad. Varm panden op, smelt lidt kyllingefedt eller klaret smør og pensl kyllingen med det. Anbring kyllingen med skindsiden nedad på den varme grillpande og steg den ved svag varme i ca. 40 minutter.

Riv skallen af begge citroner, drys den ud over kyllingen og lad den stege med. Vend forsigtigt kyllingen og steg den i ca. 20 minutter pa den anden side. Tag kyllingen af panden og lad den hvile i mindst 15 minutter. Sørg for, at hele den hvide hinde er skåret af citronerne. Skær dem derefter i fileter og så trekanter. Pres saften ud af det, der er tilbage, og gem citrontrekanterne i saften.

Skar bok choy-stanglerne i strimler og svits dem i lidt kyllingefedt, til de bliver let karamelliserede. Lad dem køle lidt af.

Bland feldsalat, spinat og bok choy-blade med de karamelliserede stængler og løg. Bland citrontrekanter, citronsaft, hakket persille, pinjekerner, hakkede oliven og olivenolie sammen og mariner salaten i blandingen.

Umiddelbart inden servering

Giv kyllingen 5 minutter på hver side på panden eller giv den et skud under grillen i ovnen. Parter kyllingen og anret den rundt om salaten. Server gerne sauteret spinat og bagte skalotteløg til.

 

Denne opskrift stammer fra bogen "Palæo" af gourmetkokken Thomas Rode Andersen i samarbejde med hans kone Thilde Jo Maarbjerg. I Palæo kombineres kosten denne gang med træning, og bogen giver dig muligheden for at skabe en sund, glad og velfungerende krop.

Politikens Forlag, 2013, http://www.politikensforlag.dk