Gå til hovedindhold

Stenalder-morgenmad: Kippers

Kippers og vagtelæg til Stenalderkuren.

4 personer:

INGREDIENSER:

2 dåser kippers 

18 vagtelæg 

8 fuldmodne tomater 

1 bundt radiser 

lidt blandet bladgrønt (fx bladselleri, feldsalat, rødbedeblade og fuglegræs)
 

FREMGANGSMÅDE:

Åbn dåserne og sæt dem et varmt sted, så fisken bliver tempereret. Kog vagtelæggene i vand med et skvæt eddike i 5 minutter (eddiken gør det nemmere at pille æggene). Pil og halvér æggene. Skyl tomaterne, skær dem i kvarter og skær hjerterne ud (gem resten til aftensmaden eller kog saft på dem). Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver på langs.

Skyl det grønne. Pluk fiskekødet i mindre stykker og anret med de halverede vagtelæg, de saftige tomathjerter, radiseskiverne og det grønne.

Blandingen af den fede fisk og æggene mætter længe, meget længere end kulhydrater. Fedt og protein er meget bedre til at få maven til at give hjernen besked om, at du er mæt og tilstrækkelig fyldt op.

 

 

Denne opskrift stammer fra bogen "Stenalderkost" af Thomas Rohde Andersen. I kogebogen får du hele 87 smagfulde opskrifter, som primært består af frugt, nødder, bær, æg, fisk, kød og grøntsager samt træningstips fra gourmet-kokken selv.

Politikens Forlag, 2012, http://www.politikensforlag.dk